Aktualizované Správy

Odpadky a rozbité lavičky: BORDEL na Klokočine niektorých poriadne vytočil

Ľuďom došla trpezlivosť. Smeti na najväčšom sídlisku v okolí skateparku sa povaľovali po zemi už niekoľko dní.

Ilustračný obrázok k článku Odpadky a rozbité lavičky: BORDEL na Klokočine niektorých poriadne vytočil
Zdroj: Facebook.com/Beáta Matejovičová , Facebook.com/Roman Kocman

Pani Beáta, ktorá sa išla začiatkom týždňa prejsť po najväčšom nitrianskom sídlisku, ostala šokovaná. V blízkosti skateparku sa po zemi povaľovali odpadky, fľaše a ešte aj pozostatky z ohňostrojov.

Okrem smetných košov boli rozbité aj drevené lavičky. Tento stav verejného priestranstva v nej vyvolal hnev.

„Som poriadne nasrdená, hanbím sa, že bývam v Nitre,“ napísala na sociálnej sieti rozčúlená obyvateľka Klokočiny po rannej prechádzke 9. januára.

Prečítajte si tiež

Kto to uprace?

Nebola jediná, ktorá sa rozhodla na situáciu upozorniť. Na sociálnej sieti zverejnil podobné fotografie ešte v nedeľu 8. januára aj Roman.

Na situáciu reagovala aj mestská poslankyňa Jarmila Králová. „Už som požiadala o vyčistenie, je prísľub, že to vyčistia aktiv. pracovníci. No je naozaj neprípustné, aby sa toto dokola opakovalo. Nakoľko je tam kamerový systém, požiadala som o preverenie, aký má dosah, či na záznamoch nebude niečo vidno,“ reagovala poslankyňa.

Mesto preverilo podnet

V utorok 10. januára boli zamestnanci radnice priamo na mieste preveriť tento podnet. „Pokiaľ ide o neporiadok, nebol tam žiadny,“ povedal hovorca Tomáš Holúbek.

„V okolí žltej odpadovej nádoby sa niekedy nachádza viac odpadu, aj to sa ale samospráva snaží čím skôr odviezť, dnes ale aj táto nádoba bola prázdna. Radi by sme pripomenuli, že to, v akom stave je okolie skateparku, je žiaľ vizitkou tých niekoľkých neporiadnych občanov, ktorým nielenže nezáleží na svojom okolí, ale je im aj jedno, ako sa na verejnom priestranstve budú cítiť ostatní obyvatelia lokality,“ konštatuje hovorca.

Dodal, že pokiaľ ide o sedačky, každú sedačku tvoria štyri hranoly a sem-tam je niektorý z nich zlomený.

Avšak, vzhľadom na zimnú sezónu je podľa radnice nulový predpoklad, že v januári-februári sa budú tieto sedačky využívať.

Mesto ich preto opraví pred začiatkom sezóny. „Apelujeme na obyvateľov, aby v prípade, že sú svedkami ich ničenia, volali okamžite mestskú alebo štátnu políciu,“ dodal hovorca.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM