Lucia Lauková Správy

Oceňovali dôchodcov: Zlatým seniorom roka 2017 sa stal Jozef Grác (90) z Nitry

Cena, Zlatý senior roka 2017, patrí do rúk 90-ročného rodáka z Nitry, Jozefa Gráca. Ako jediný muž vystupuje v speváckej skupine Viničky, kde spieva a hrá na harmonike.

Ilustračný obrázok k článku Oceňovali dôchodcov: Zlatým seniorom roka 2017 sa stal Jozef Grác (90) z Nitry
Zdroj: TASR

Zlatým seniorom roka 2017 sa stal 90-ročný Jozef Grác z Nitry. Ocenenie v rámci ankety Fóra pre pomoc starším (FpPS) si prevzal spolu s ďalšími dôchodcami v pondelok v priestoroch Zlatej sály Bojnického zámku.

Zlatý senior roka 2017 pracoval ako účtovník v zariadení sociálnych služieb v Kovarciach, neskôr pôsobil ako ekonomický námestník v opravovni poľnohospodárskych strojov. V súčasnosti ako jediný muž vystupuje v speváckej skupine Viničky, kde spieva a hrá na harmonike. Spolu so svojou manželkou Helenou si nedávno pripomenuli 70. výročie sobáša.

Ďalší ocenení

Titul Strieborný senior roka 2017 získala 66-ročná Elena Dolinková z Nového Smokovca, ktorá pôsobila ako zdravotná sestra. V súčasnosti pracuje ako sociálna sestra v liečebni vo Vyšných Hágoch, pomáha ľuďom v núdzi, angažuje sa tiež vo farskej charite.

Bronzovým seniorom roka 2017 je 83-ročný Martin Hagara z Bojníc. Bývalý politický väzeň je v súčasnosti predsedom regionálnej organizácie Politickí väzni – Zväz protikomunistického odboja, zasadil sa za odhalenie troch pamätných tabúľ obetiam komunizmu. Je tiež ochotníckym hercom, moderátorom, pomáha pri organizovaní akcií či koncertov.

Senior roka

Ocenenie Senior roka 2017 si za svoju činnosť odniesli i Jozef Kocúr z Bánoviec nad Bebravou, Alena Nováková z Považskej Bystrice, Jozef Výboh zo Želiezoviec, Janka Poláková z Trenčína, Mária Tamášiová zo Žiliny, Jozef Zajac z Prievidze, Viola Montenot pôvodom z Martina, Štefánia Koryťáková z Prievidze, Augustín Štefanec z Kameničian, Augustín Machata z Prievidze a Anton Michele z Handlovej.

„Všetci ocenení sú úžasní, krásni ľudia, pretože robia veľmi veľa nielen pre spoločnosť, robia pre svoj región, ale aj pre rodinu. Môžeme povedať, že sú obrovským prínosom pre nás všetkých a sú príkladom pre mladú generáciu, že aj v tomto veku sú ešte stále užitoční a môžeme si z nich naozaj brať príklad,“ povedala prezidentka FpPS Ľubica Gálisová.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM