Lucia Lauková Samospráva

Obyvateľ Nitry žiada miestne referendum: Chce odvolať primátora Jozefa Dvonča

Michal Ivan, ako obyvateľ Nitry, chce spísať petíciu za vyhlásenie miestneho referenda o odvolaní primátora Jozefa Dvonča. Jeho úmysel si vypočulo mestské zastupiteľstvo vrátane primátora.

Ilustračný obrázok k článku Obyvateľ Nitry žiada miestne referendum: Chce odvolať primátora Jozefa Dvonča
Zdroj: TASR

Na zasadnutí Mestského zastupiteľstva vo štvrtok 9. marca vyslovil svoju nespokojnosť s vedením mesta obyvateľ Nitry Michal Ivan. Počas svojho výstupu v diskusii povedal, že v najbližších dňoch spíše petíciu za vyhlásenie miestneho referenda na odvolanie primátora Nitry Jozefa Dvonča. Spísaním petície chce podnietiť konanie miestneho referenda, v ktorom môžu obyvatelia hlasovať za odvolanie primátora.

V diskusii na Mestskom zastupiteľstve Michal Ivan vystupuje od septembra 2016, a to vo veci zmeny prevádzkovateľov ihrísk na kúpalisku, ktorým bolo dovtedy občianske združenie 1. ABC Nitra, ktorého je Michal Ivan štatutárom. „Ja osobne nepotrebujem viac dôkazov než mám, že konanie nášho primátora je nezodpovedné a je proti záujmom mesta,“ povedal Michal Ivan.

Vyjadriť svoj nesúhlas sa rozhodol obyvateľ Nitry krokom, na ktorý má právo každý z nás, a to spísaním petície za vyhlásenie miestneho referenda. „Aby som išiel príkladom a ukázal, čo je to nebáť sa a nerezignovať, z tohto miesta verejne oznamujem, že v najbližších dňoch začnem so zbieraním podpisov pod petíciu za vyhlásenie miestneho referenda o odvolaní primátora Nitry,“ prehlásil Michal Ivan.

Nikto z prísediacich na diskusný príspevok Michala Ivana nereagoval, až na koniec primátor Nitry Jozef Dvonč. „Pán Ivan, ja vás opätovne upozorňujem, že pokiaľ budete, vy máte právo robiť petície, zbierať podpisy, ale pokiaľ sa to bude týkať mojej osobnej cti, počítajte, že sa budem logicky brániť,“ dodal Jozef Dvonč, primátor Nitry.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM