Lucia Lauková Krimi

Obvinený z vraždy podnikateľa z Nitry požiadal o prepustenie: Súd mu vyhovel

V auguste 2016 zadržala polícia v prípade vraždy nitrianskeho podnikateľa Dalibora P., 59-ročného Miroslava Ž. Obvinený požiadal o prepustenie z väzby.

Ilustračný obrázok k článku Obvinený z vraždy podnikateľa z Nitry požiadal o prepustenie: Súd mu vyhovel
Zdroj: TASR

Telo nebohého nitrianskeho podnikateľa Dalibora P. bolo objavené 26. augusta 2016 v Nitre pred penziónom Ambarella. O pár dní na to 29. augusta, vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry vzniesol obvinenie dvom podozrivým osobám – Miroslavovi Ž. a Štefanovi R. – za obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy a zločin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami.

Opätovné zadržanie

Ako v tom čase informovala hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová, obvinený Miroslav Ž. bol prepustený a po zmene dôkaznej situácie na základe nových skutočností bol opätovne zadržaný aj s obvineným Štefanom R.. Podľa vyjadrení syna obvineného je Miroslav Ž. vážne chorý.

Rozhodne najvyšší súd SR

Ako nám potvrdila hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu Katarína Kudjáková, obvinený Miroslav Ž. požiadal súd o prepustenie na slobodu. „Sudca dňa 31.januára 2017 vyhovel žiadosti obvineného o prepustenie z väzby na slobodu. Prokurátor podal proti rozhodnutiu sudcu sťažnosť, ktorá má odkladný účinok, o ktorej rozhodne Najvyšší súd SR. (To znamená, že obvinený do rozhodnutia Najvyššieho súdu ostáva vo väzbe). Rozhodnutie nie je doposiaľ právoplatné, k dôvodom prepustenia sa vyjadrovať nebudeme,“ informovala Katarína Kudjáková, hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM