Rastislav Búgel Hokej

Obrovské hokejové prekvapenie: Nitra prehrala na ľade poslednej Skalice

O veľké prekvapenie sa počas 8. kola najvyššej hokejovej súťaže postarali hokejisti Skalice. Tí zdolali v posledných kolách dobre hrajúcu Nitru.

Ilustračný obrázok k článku Obrovské hokejové prekvapenie: Nitra prehrala na ľade poslednej Skalice
Zdroj: Dnes24.sk

V prvých minútach stretnutia nebol vidieť tabuľkový rozdiel medzi súpermi, hralo sa hore-dole. Prvú nebezpečnú strelu na Ševelu vyslal spomedzi kruhov v 5. minúte Kutálek. Domáci brankár následne zneškodnil aj nebezpečný pokus Macíka. Valentu výraznejšie ohrozil v 6. minúte domáci Komínek. Prvý gól strelil v 7. minúte domáci J. Novák, keď od modrej čiary prekvapil Valenta. Hostia vyrovnali na 1:1 v 9. minúte, keď situáciu 2:1 zvládol pekne Piačka po prihrávke Bučeka. Hra mala naďalej vyrovnaný priebeh, domáci za skúsenejšími a zohratejšími hosťami nezaostávali v útočnej aktivite. V 19. minúte nariadil rozhodca Bovák za faul trestné strieľanie, no Lukáš Novák ho nepremenil. V tejto časti hry bol vylúčený domáci Zukal, hostia však domácu bránku neohrozili, naopak 17 sekúnd pred koncom posudzoval situáciu v nitrianskom bránkovisku videorozhodca, gól však nepadol.

Hostia sa ujali vedenia po zákroku Beneho na Jassa v 24. minúte, šťastný gól strelil útočník Bene. Vylúčenie Kutálka domáci na vyrovnanie nevyužili. Až od 27. minúty sa znova pustili do útočných akcií. V 28. minúte spálil vyloženú šancu domáci J. Novák, keď z dobrej pozície netrafil prázdnu nitriansku bránku. Domáci sa naďalej snažili o vyrovnanie, v koncovke im však chýbala presnosť a dôraz. V 36. minúte Valent len so šťastím vyrazil strelu Slobodu, keď ten pálil bez prípravy. Potom ho vyskúšal mladý Studenič. V 37. minúte zvonila po strele Mezeia konštrukcia Ševelovej bránky. Domáci sa dočkali zaslúženého gólu, keď na 2:2 vyrovnal Korytko.

Hostia hrali od 43. minúty presilovku po vylúčení Zukala. Ševela kryl dobrú strelu Podhradského od modrej, potom aj nebezpečnú dorážku Macíka, skóre sa však nemenilo. V 47. minúte bol vylúčený Macík, domáci pritlačili, no fauloval aj Brendl a hralo sa 4:4. Hostia mali potom minútovú presilovku, no domáci sa ubránili. V 53. minúte sa vyznamenal Ševela, keď zneškodnil gólovú tutovku hostí. V 54. minúte bol vylúčený Slovák, čo rozhodlo o výsledku zápasu, pretože Jass strelil tretí gól domácich a zabezpečil tak pre nich plný bodový zisk.

HK 36 Skalica – HK Nitra 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)

Martin Stloukal, tréner Skalice: „Dobre sa mi hodnotí tento zápas, lebo sme vyhrali. Sústreďujeme sa však hlavne na seba, nie že by sme nevšímali taktiku súperov, my však musíme drobnými krokmi postupne eliminovať chyby, ktorých sa dopúšťame. Držať sa pri zemi a koncentrovať sa detailne na každú časť zápasu. Dnes nás podržal brankár, ktorý výborne zachytal, videl som to ako súboj brankárov Ševela veľkou mierou prispel k nášmu víťazstvu, za čo mu patrí poďakovanie.

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: „Dnes sme si nezaslúžili vyhrať. Naše dva góly dala len štvrtá formácia. Obmenili sme útoky, no nepresadili sa. V obrane sme urobili chyby, po ktorých sme dostali góly, také rozhodujúce chyby sa nemôžu stávať, rozhodne by sa nemali vyskytnúť v jednom zápase. Sme nespokojní, sklamaní, nemali sme taký hlad po víťazstve ako domáci.“

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM