Monika Földešiová Kultúra

OBRAZOM: Zobor ožil slávnosťami sv. Urbana už po siedmykrát

Každý rokom čoraz obľúbenejšie Svätourbanské slávnosti opäť nesklamali. Skvelá večerná diskotéka, ohromný živel Eva Máziková i kolotoče pre deti. A nielen to! Pozrite si pár FOTO z 3-dňového podujatia.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Zobor ožil slávnosťami sv. Urbana už po siedmykrát
68
Galéria
Foto: Monika Földešiová

Na mnoho rozmanitých zážitkov je niekedy jeden víkend málo. Pokiaľ sa však bavíme o kultúre, Svätourbanské slávnosti v tomto vyhrávajú. Trhové mestečko bolo plné chutných špecialít i nápojov, deti sa vybláznili na kolotočoch, autíčkach a vyskákali na bungi trampolíne, a samozrejme nechýbala ani super hudba či zabávač Michal Kubovčík. Zapojiť sa mohli tímy aj do súťaže vo varení bryndzových halušiek, ktorej sa zúčastnili aj zástupcovia nitrianskych volejbalových majstrov.

„Chodíme sem už asi tretí rok z Chrenovej a môžem pochváliť úroveň organizácie, ktorá každým rokom stúpa. Nájdu si tu niečo rodiny s deťmi, mladé páry aj starší ľudia,“ pochvaľuje si 36-ročná Lucia.

„Je skvelé, že je tu aj kolotoč a autíčka pre deti, len to nepokladám za najlacnejšie. Viete, ako je to s deťmi. Odviesť sa raz im nestačí a keď máte dve ako my, k tomu podpecník, cukrová vata, taký džúsik, trošku z toho, trošku z tamtoho, a domov idete s prázdnou peňaženkou. Ale zasa chápem, že zadarmo dnes nič nie je,“ uznáva mladá mamička Katka.

„Máziková bola super,“ vraví Jozef z Drážoviec. „Je to raketa, v dobrom slova zmysle samozrejme,“ dodáva s úsmevom.

Zdroj: Facebook

Veľkú radosť z tohtoročnej účasti majú aj organizátori Andrej Berkeš a Renáta Kolenčíková. „Nechceli sme, aby to bolo len pre určitú skupinu ľudí, alebo len pre Zoborčanov. Andrej má skvelý nos na lákadlá, aby sem prilákal ľudí z celého mesta a rôznych vekových kategórií. Kiež by sa nám raz na meste podarilo oživiť aj Pešiu zónu v Nitre,“ dúfa Kolenčíková.

Keďže už ide o siedmy ročník, nedalo nám neopýtať sa, či ešte nezabudla na prvý ročník. „Pamätám si, že Andrej prišiel na výbor mestskej časti a veľmi som ho zvozila, lebo nám neposkytol kompletné informácie. A on pri tom prišiel s taký dobrým úmyslom začať túto tradíciu na našom Zobore. Ale samozrejme to dobre dopadlo, vtedy som sa ešte tak veľmi nezapájala do organizácie, ako teraz,“ uzatvára.

OBRAZOM: Svätourbanské slávnosti predčili očakávania!
68
Galéria
Foto: Monika Földešiová
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM