Rastislav Búgel Správy

Vizuálne divadlo v meste: Farebná voda vo fontáne láka Nitranov

Už istý čas si návštevníci prechádzajúci Svätoplukovým námestím môžu pozrieť svietiacu fontánu. Pravdaže iba vo večerných hodinách.

Ilustračný obrázok k článku Vizuálne divadlo v meste: Farebná voda vo fontáne láka Nitranov
Foto: Rastislav Búgel

Najznámejšia nitrianska fontána na Svätoplukovom námestí opeknela. Postarali sa o to farebné svetlá. Tie menia striekajúce prúdy vody na príjemné vizuálne divadlo.

Láka ľudí

Netradičné sfarbenie vodných prúdov láka vo večerných hodinách ku fontáne na Svätoplukovom námestí množstvo návštevníkov. „Počuli sme od známych, že fontána večer svieti. Tak sme sem zobrali oboch synov. Je to pekné,“ prezradila mamička dvoch chlapcov. Podobný názor na nitriansku novinku má aj študent Jozef. „Išiel som len náhodou okolo a fontána mi udrela do očí. Konečne dobre vyzerá aspoň večer,“ povedal svoj názor Jozef.

Celá škála farieb

Nitrianska fontána svieti od pol deviatej večer až do 23:00 hodiny. Farebné svetlá sú umiestnené v spodnej časti fontány pri vodných tryskách. Svetelná show má niekoľko variácií. Patrí medzi ne rýchle preblikávanie farieb a pomalé prelínanie farebných tónov. Návštevníci môžu vidieť vodu vo fontáne sfarbenú do žltej, zelenej, modrej, tyrkysovej, fialovej, ružovej a červenej farby.

Foto: Dušan Magyari

Video: Nitra24

Farebná fontána
12
Galéria
Farebná fontána
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM