Rastislav Búgel Správy

OBRAZOM: Do Nitry dorazila Perinbaba, takto to vyzerá v uliciach nášho mesta

Predpovede meteorológov sa naplnili. Nitra sa v posledný dňoch topí v snehu. Boli sme sa pozrieť, ako to vyzerá v uliciach mesta.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Do Nitry dorazila Perinbaba, takto to vyzerá v uliciach nášho mesta
Foto: Rastislav Búgel

Zdá sa, že nefalšovaná zima s hŕbou snehu je späť. Predpoveď meteorológov s výstrahou snežením nabrala reálne rozmery. Dôkazom sú biele ulice nášho mesta.

Husté sneženie a teploty okolo nuly však nemajú na svedomí iba idylickú scenériu. Utlačený sneh sa drží na chodníkoch a cestách. V Nitre preto narazíte na množstvo ľudí s lopatami.

„Utekala som na autobus. Myslela som, že ho ledva stihnem, no meškal niekoľko minút. Chodníky sú však zväčša v žalostnom stave,“ posťažovala sa pani, ktorá sa ponáhľala na vyšetrenie k doktorovi.

Na zasnežené chodníky sa sťažovala aj mladá mamička Martina: „S deťmi som musela ísť von. Na chodníkoch to je však väčšinou strašné. Medzi domami je poriadna vrstva snehu, pod ňou je často ľad.“

Sneženie však nerobí vrásky na tvári len chodcom. Množstvo ciest v meste je pokrytých kašovitým snehom. „Šmýka sa to. Na niektorých úsekoch som dokonca videl autá, ktoré sa nevedeli pohnúť z parkovacieho miesta,“ povedal vodič Tomáš.

Svoje o snehu na cestách vie aj Milan: „Ráno som sa nevedel dostať z parkoviska pri našom paneláku. Napokon mi musel pomáhať sused. Poriadne sa šmýkalo a všade sneh.“

Sneženie v Nitre
27
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM