Rastislav Búgel Kultúra

Obľúbené Teatro Tatro oznámilo novinku: Na september pripravuje novú premiéru

Divadlo Teatro Tatro pripravuje na september premiéru hry Majster a Margaréta. Ide o divadelnú adaptáciu slávneho románu Michaila Bulgakova.

Ilustračný obrázok k článku Obľúbené Teatro Tatro oznámilo novinku: Na september pripravuje novú premiéru
Foto: Rastislav Búgel

Divadlo ju vo svojom šapitó po prvý raz uvedie v predpremiére 27. septembra v penzióne Salaš v Cabaj Čápore neďaleko Nitry. Termín prvej a druhej premiéry je 28. a 29. september.

Ako uvádzajú tvorcovia hry, vyrovnať sa kultovému románu Michaila Bulgakova bolo pre Teatro Tatro veľkou výzvou, pri ktorej hľadali odpovede na viacero otázok.

„Ako sa diabol, ktorý sa zjavil v 30. rokoch minulého storočia v Moskve, zmenil a nakoľko ovplyvňuje svet súčasnosti? Nie je náhodou súčasný svet ešte o niečo diabolskejší ako svet porevolučnej Moskvy? A má Ježiš Kristus ešte nejaký vplyv, alebo je to len idealistický prorok? A existuje dnes ešte láska, ktorá je tak veľká, že sa pred ňou pokloní aj samotný diabol,“ pýtajú sa tvorcovia hry, podľa ktorých je ambíciou predstavenia posunúť „obyčajné“ rozprávanie prostého príbehu ešte hlbšie do metaforického sveta mágie a sna.

V réžii Karola Spišáka sa v hre Majster a Margaréta predstaví Lukáš Latinák, Róbert Jakab, Marián Miezga, Lukasz Kos, Milan Ondrík, Juraj Kemka, Peter Oszlík, Zuzana Konečná, Agáta Spišáková, Zuzana Moravcová, Rudo Kratochvíl, Martin Nahálka, Milan Vojtela, Šimon Spišák, Andrej Kalinka a Lucia Korená.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM