Rastislav Búgel Kultúra

Obľúbená akcia sa blíži: Toto je program Klokočinského jarmoku

Klokočinský jarmok každoročne priláka tisíce obyvateľov nášho mesta. Aj tento rok sa máme na čo tešiť.

Ilustračný obrázok k článku Obľúbená akcia sa blíži: Toto je program Klokočinského jarmoku
Foto: Rastislav Búgel

Aj tento rok si program Klokočinského jarmoku užijú všetky vekové kategórie. Mesto Nitra si ako hlavný organizátor pripravilo bohatú ponuku sprievodných podujatí. Klokočinský jarmok potrvá od 29. do 31. augusta. Jedná sa už o 13.ročník tohto obľúbeného podujatia, ktoré už tradične zakončí letné prázdniny.

Tradičná fazuľovica

Piatok bude patriť vystúpeniam Swingless Jazz Ensemble Nitra, Maroša Banga a Radka Žaluda. Predstaví sa tanečný klub Jumping Nitra, Zbežanka, Janissa Band a Ploštin Punk. Slávnostné otvorenie jarmoku je naplánované na 18:00 hodinu. „V piatok sa bude variť aj tradičná a mimoriadne chutná kotlíková fazuľovica, samozrejme, počas troch dní bude pripravená aj rozmanitá ponuka jedál, nápojov a tovaru,“ informuje mesto Nitra. Chýbať nebudú kolotoče a stánky s rozmanitým tovarom. Pripravená je aj jazda na koňoch a poníkoch.

Koncerty a vystúpenia

V sobotu 30.augusta sa môžeme tešiť na vystúpenia detí z CVČ Domino. Pripravené sú súťaže a modelovanie z balónov. Zaujať môžu ukážky psov a interaktívna hra Divadlo z domčeka – Mechúrik Koščúrik. Večer zabaví koncert skupiny Metropolis a Happyband Orchester. Chýbať nebude ani varenie gulášu.

Veľkolepý záver

Posledný deň jarmoku bude patriť súťaži o najatraktív­nejšieho strašiaka a najnápaditejšieho šarkana. Vystúpenia z CCVČ, Folklórneho súboru Vina zo Srbska, Country Limit Club a Nitrianska heligónka rovnako zabavia. Chýbať nebude vystúpenie kúzelníka. „Nedeľnú kávu si budete môcť vychutnať so skutočnými Nitrančanmi z Gustosa. Trinásty ročník jarmoku zavŕši veselica s HS Senzus a ohňová show Black Fire,“ informuje mesto Nitra.

klokocinsky jarmok
26
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM