Lucia Lauková Rôzne Správy

O titul Dedina roka bojujú aj 4 obce z Nitrianskeho kraja: Prebieha hlasovanie

Do súťaže o titul Dedina roka 2017 sa zapojili aj štyri obce z nášho kraja. Pozrite sa, ktoré to sú.

Ilustračný obrázok k článku O titul Dedina roka bojujú aj 4 obce z Nitrianskeho kraja: Prebieha hlasovanie
Zdroj: TASR

V 9. ročníku súťaže o titul Dediny roka súperí medzi sebou 20 prihlásených obcí. Sily si zmerajú v prezentácii výsledkov dosiahnutých pri obnove a rozvoji ich obce. Do súťaže sa zapojili obce zo siedmich krajov Slovenska.

Z Nitrianskeho kraja sa prihlásili do súťaže 4 obce. Bátovce a Santovka, ktoré ležia v okrese Levice a obce Hul a Zemné z okresu Nové Zámky.

Víťaz bude môcť reprezentovať Slovenskú republiku v súťaži o Európsku cenu obnovy dediny. Okrem hlavnej výhry sa budú udeľovať ocenenia v siedmich kategóriách.

Hodnotenie obcí

Dôležité slovo pri hodnotení obcí bude mať Národná hodnotiaca komisia, ktorá si jednotlivé obce pozrie na vlastné oči. „Zameria sa najmä na ich hospodárenie, programovanie a plánovanie, vytváranie podmienok pre rozvoj podnikania, racionálne využívanie prírodných zdrojov, vzhľad obcí, starostlivosť o hmotné aj nehmotné dedičstvo, schopnosť vytvárania partnerstiev, využitie možností cestovného ruchu, atraktivít, ale aj na aktivity starostlivosti o životné prostredie a krajinu,“ informoval Andrej Švec, manažér súťaže Dedina roka 2017.

Hlasovanie a výsledky

Po ukončení hodnotenia v obciach komisia určí celkového víťaza, ktorý získa titul Dedina roka 2017. Oficiálne vyhlásenie výsledkov sa uskutoční v auguste 2017.

Podporiť vašu obľúbenú obec môžete aj vy. Súčasťou súťaže je internetové hlasovanie verejnosti na webovej stránke www.e-obce.sk, ktoré potrvá do 31. júla 2017.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM