Lucia Lauková Správy

O štúdium činštiny je v Nitre záujem: UKF by chcela realizovať aj letné školy

O kurz čínštiny na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre prejavilo záujem veľa študentov aj zamestnancov univerzity. V budúcnosti by mohli realizovať aj letné školy.

Ilustračný obrázok k článku O štúdium činštiny je v Nitre záujem: UKF by chcela realizovať aj letné školy
Zdroj: TASR

Na Univerzite Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre sa vo februári začal kurz čínštiny, ktorý realizuje Konfuciov inštitút v Bratislave v spolupráci s Jazykovým centrom Filozofickej fakulty (FF) UKF. Čínština sa bude na univerzite vyučovať šesť semestrov. Už v priebehu prvých dvoch sa slovenskí študenti naučia 300 bežne používaných čínskych znakov, zlepšia sa v konverzácii a prostredníctvom čínskych lektorov lepšie spoznajú aj kultúru Číny.

Na pobyt do Číny

Po absolvovaní dvoch semestrov budú študenti schopní zvládnuť jazykový test, po ktorom budú môcť žiadať o pobytové štipendiá na čínskych univerzitách. „Kurz je prvou aktivitou po podpísaní dohody o spolupráci medzi UKF v Nitre a Konfuciovým inštitútom v Bratislave, vďaka ktorej vznikol priestor na kooperáciu v rôznych oblastiach vzdelávania,“ uviedla Anita Ivanková z referátu pre mobility a medzinárodné vzťahy, ktorý kurz koordinuje v spolupráci s Jazykovým centrom FF a Katedrou politológie a euroázijských štúdií FF UKF.

Letné školy

Ako doplnila, o výučbu čínskeho jazyka prejavil záujem veľký počet študentov a zamestnancov univerzity. „Prostredníctvom kurzu získali možnosť spoznávať inú kultúru. V budúcnosti by sme chceli v spolupráci s Konfuciovým inštitútom realizovať letné školy pre našich a čínskych študentov,“ doplnila Ivanková.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM