Rastislav Búgel Samospráva

O post primátora sa uchádzajú traja muži: Toto je meno nového kandidáta

Voľby na post primátora sa pomaly blížia. Svoju kandidatúru oznámil ďalší muž.

Ilustračný obrázok k článku O post primátora sa uchádzajú traja muži: Toto je meno nového kandidáta
Zdroj: Dnes24.sk

K dvom známym uchádzačom o post primátora Nitry pribudol tretí kandidát. Záujem kandidovať v novembrových komunálnych voľbách oznámil Róbert Švec. Švec chce kandidovať ako občiansky kandidát s podporou Slovenského Hnutia Obrody. „Momentálne sa rokuje o podpore s ďalšími organizáciami, ktoré zvažujú podporu mojej kandidátky,“ informoval Švec. O post primátora sa neúspešne uchádzal aj v komunálnych voľbách v roku 2010. Mestská volebná komisia ho vtedy zaregistrovala ako jedného z desiatich kandidátov.

Kandidátom strany Smer-SD na post primátora Nitry bude v jesenných komunálnych voľbách súčasný primátor Nitry Jozef Dvonč. O jeho nominácii už rozhodla okresná rada strany. Dvonč zastáva post primátora už druhé funkčné obdobie a je predsedom Združenia miest a obcí Slovenska. Jeho kandidatúru by mali podporiť aj KDH a SNS, rovnako ako pred štyrmi rokmi.

Záujem kandidovať na post primátora Nitry má aj Tomáš Galbavý. Bývalý poslanec SDKÚ vystúpil zo strany v roku 2012, kandidovať by mal ako nezávislý. Podporu mu zatiaľ nevyjadrila žiadna z politických strán. Galbavý neúspešne kandidoval v minulom roku na post predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja s podporou SDKÚ-DS, Most-Híd, NOVA, OKS, SaS a SMK.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM