Lucia Lauková Kultúra

Nový VIDEOKLIP nitrianskej kapely: Počas noci na neďalekom zámku ožili strašidlá

Úspešná nitrianska kapela nám servíruje ďalšiu novinku. Videoklip sa odohráva v priestoroch neďalekého zámku, v ktorom ožili strašidlá.

Ilustračný obrázok k článku Nový VIDEOKLIP nitrianskej kapely: Počas noci na neďalekom zámku ožili strašidlá
Zdroj: YouTube.com

Videoklip nitrianskej kapely Sematam ku skladbe Snová paralýza, mal premiéru 27. októbra o 20.00 hodine. Svojim fanúšikom ho kapela darovala práve v čase blížiaceho sa halloweenu. Ako prezradila manažérka kapely Jana Fiebigová, skladba zachytáva boj a napokon víťazstvo nad hrôzami a strachmi. Skladba opisuje nepríjemný stav medzi spánkom a bdením známy ako spánková paralýza.

Noc na zámku

Videoklip sa natáčal na neďalekom zámku v Beladiciach. „Strašidelný klip sme točili v rámci jediného dňa a jednej noci, kedy sme museli stihnúť pripraviť masky, kostýmy, scénu aj všetko nakrútiť,“ spomína na náročné natáčanie Lukáš Kotry, autor skladby a basgitarista Sematam.

Masky, podľa slov manažérky kapely, pomohli stvoriť Veronika Šebeňová a Hany Bendová. „Vyvorenie Sematam oblúd trvalo až 5 hodín. Videoklip mala kapela vo svojej réžii, kameru zverili do rúk majstrovi Igorovi Smitkovi,“ povedala Jana Fiebigová, manažérka kapely.

Odvážni malí hrdinovia

Dejom nás sprevádzajú odvážni mladí hrdinovia Sofinka Miškóciová a Dušanko Pecháč. „Tí, ako novodobí Janko a Marienka, prišli v noci za svetlom. V zdanlivo opustenom zámku ich však čakali hrôzy a obludy v podaní hudobníkov. Najprv pred nimi utekajú a boja sa, no nakoniec prekonajú svoj strach,“ opísala Jana Fiebigová.

„Ďakujeme ich skvelým rodičom, ktorí nám dovolili natáčať s deckami do neskorej noci, aby sme všetko postíhali,“ poďakoval Marek Kutnár, spevák a líder kapely.

Ako nás informovala manažérka skupiny, pieseň po prvýkrát odznie naživo na halloweenskej párty, ktorá sa uskutoční v pondelok 31. novembra v Novej Pekárni v Nitre.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM