Rastislav Búgel Tlačové správy

Nový mobilný operátor 4ka zahájil predaj. Ako reagovali zákazníci v Nitre?

Nový mobilný operátor 4ka od pondelka oficiálne spustil predaj svojich služieb po celom Slovensku a samozrejme aj v Nitre. Jeho produkty sú dostupné na pobočkách Slovenskej pošty. Na jednej z nich sme sa boli pozrieť aj my.

Ilustračný obrázok k článku Nový mobilný operátor 4ka zahájil predaj. Ako reagovali zákazníci v Nitre?
Zdroj: Dnes24.sk

Konkurencia na slovenskom telekomunikačnom trhu sa výrazne zvýšila. Po nedeľňajšom predstavení štvrtého mobilného operátora, za ktorým stojí Slovenská pošta a spoločnosť SWAN, si od pondelka produkty a služby môže zadovážiť aj široká verejnosť.

Rozhodli sme sa navštíviť pobočku pošty v Galérii Mlyny v Nitre, aby sme sa presvedčili, či ľudia vôbec vedia, že na poštách je možné získať služby nového operátora.

Trefná reklama

V interiéri nitrianskej pobočky pošty nechýba veľký banner a letáky s trefnými informáciami o lacnejších volaniach, internete a sms za 4 centy.

Ľudia nemôžu informácie o ponuke 4ky prehliadnuť. Sú totiž umiestnené hneď vedľa preskleného vchodu do pobočky.

„Informácie o vstupe nového mobilného operátora na slovenský trh som sledoval už niekoľko mesiacov. 4ka je už tu, no ešte sa neponáhľam. Musím sa dobre rozhodnúť. Základná ponuka ma celkom oslovila, no nechám si ešte čas na rozmyslenie,“ prezradil nám študent Michal.

„Základné ceny sms a minúty hovoru ma zaujali. Vedel by som si predstaviť používať kartu 4ky ako druhé číslo. Deti by sa tiež snáď potešili,“ povedal nám pán Samuel, stredoškolský učiteľ.

Ľudí informácie zaujali

Nie všetci ľudia boli však informovaní. Niektorí sa o novom mobilnom operátorovi dozvedeli až v deň spustenia práve na pobočke nitrianskej pošty z reklamného pútača.

„Informácie o 4ke som doteraz nemala. Keď prídem domov, porozprávam sa s manželom, aký má na tieto ceny názor a uvidím," netajila svoj záujem mamička na materskej Jana.

Informácie o službách nového operátora budú mať potenciálni zákazníci k dispozícii na všetkých priehradkách pošty. Rovnako to platí aj v Galérii Mlyny. Ak však budú chcieť napríklad dobíjať kredit, treba sa opýtať priamo na niektorej z priehradiek, kde personál pošty vyjde v ústrety k ich požiadavkám.

Z našej návštevy pošty konštatujeme, že ľudí ponuka 4ky zaujala, ale potrebujú sa o nových produktoch dozvedieť viac. Niektorí potrebujú pouvažovať, iní boli k zmene operátora naozaj naklonení.

4ka prišla s lacnými cenami

Služby nového mobilného operátora sú dostupné od pondelka 5. októbra na 1500 pobočkách Slovenskej pošty. 4ka sa snaží zaujať bezkonkurenčne nízkymi cenami – za minútu hovoru, SMS a 1 MB dát na Slovensku aj v celej Európskej únii zaplatia zákazníci 4 centy. V prvej fáze operátor ponúka len predplatné karty.

Zákazníci si môžu za 4 eurá zakúpiť SIM kartu s názvom „Moja 4ka“so štartovacím kreditom vo výške 4 eurá. Štvrtý operátor prichádza na trh s niekoľkými zaujímavými novinkami:

  • Zákazníci môžu volať do všetkých sietí na Slovensku a v rámci Európskej únie za jednotnú cenu 4 centy za minútu, a to so sekundovou tarifikáciou od prvej sekundy
  • Rovnakú sumu zaplatíte aj za odosielanie SMS správ
  • 1 MB dát pre internet v mobile v rámci Slovenskej republiky aj v celej Európskej únii bude stáť takisto iba 4 centy

Zákazníci intenzívnejšie využívajúci internetové služby si môžu kúpiť dátový balík 4G GIGA, ktorý obsahuje 1GB dát v sieti 4ky (4G a 2G) za cenu 1 euro priamo na každej pošte. Platnosť dátového balíka 4G GIGA je 30 kalendárnych dní a počet aktivovaných balíkov nie je obmedzený.

Aktuálna ponuka mobilných telefónov 4ky ponúkaných na vybraných 570 pobočkách SP predstavuje 4 mobilné telefóny: Samsung E1200, Huawei Y360, Lenovo 2010 a Huawei Y635.

Služby štvrtého mobilného operátora sú v plnej miere dostupné na celom území Slovenskej republiky, pričom 40 percent populácie má možnosť využívať vlastnú 4 G sieť nového mobilného operátora, všetkým ostatným sú služby plne dostupné vďaka národnému roamingu.

Viac o ponuke 4ky si prečítajte na: Na Slovensku začína štvrtý mobilný operátor. Vieme, aké novinky prichystal pre svojich zákazníkov

(PR)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM