Monika Földešiová Hokej

Novoročná výhra domácich

V prvom extraligovom zápase roka 2012 sa už po štvrtýkrát stretli v súťaži nitrianski hokejisti s bratislavským Slovanom. Prekvapivá prehra favorita bola doplnená aj novou zmenou na trénerskej stoličke Nitry.

HK Nitra – Slovan Bratislava 5:3 (1:0, 2:1, 2:2) Góly: 17. Segľa, 27. Rais, 40. Ďurák, 45. Fojtík, 59. Štefanka – 39. a 49. Macho, 53. Ďatelinka. Rozhodovali: Hradil, Husička (obaja ČR) – Gajan, M. Grečko, vylúčení: 5:10, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 2504 divákov.

Pekná divácka návšteva sa v sledovanom zápase 35. kola dočkala zaujímavého hokeja. Lepším dojmom spočiatku pôsobili hostia, ktorí mali v prvej tretine tri dobré šance. Buc, Hudáček ani Kozák však na domáceho brankára Fedora nevyzreli a tak zahrmelo na druhej strane. V 17. minúte predviedol peknú individuálnu akciu Segľa, ktorý sa šikovne zbavil Švarného a umiestnenou strelou otvoril skóre. Hostia mohli odpovedať Bakošom, ten ale trafil iba žŕdku.
Po prestávke začali hostia mimoriadne aktívne, ale výborný Fedor dlho odolával. Keď už aj bol prikrátky, na bránkovej čiare ho zastúpil Hruška, ktorý zastavil Bucovu strelu do prázdnej bránky. O čosi neskôr mohol vyrovnať Bulík, domácich však znova zachránila žŕdka. Keďže Slovan sa v koncovke trápil, o slovo sa opäť prihlásila Nitra. V 27. minúte sa dostal do dobrej pozície Rais a strelou k ľavej žŕdke zvýšil na 2:0. Hostia sa dočkali v 39. minúte, keď Jerofejevsovu strelu od modrej čiary šikovne tečoval Macho. V poslednej minúte druhej tretiny však putoval na trestnú lavicu Hudáček a domáci ponúknutú presilovku využili, keď sedem stotín pred koncom tretiny dorazil Salijiho strelu Ďurák.
Gól do šatne Nitranom pomohol a v 45. minúte bol už ich náskok trojgólový, keď sa v presilovke presadil Fojtík. Slovan si zobral oddychový čas a dvoma gólmi v krátkom slede, o ktoré sa postarali Macho s Ďatelinkom, dokázal stretnutie zdramatizovať. Hostia chceli ešte vystupňovať tlak, no brzdili ich vlastné vylúčenia. Definitívnu bodku za duelom dal minútu pred koncom Štefanka, keď po prihrávke Kropáča úspešne zakončil samostatný nájazd.

Hlasy trénerov: Karol Kolečáni, tréner Nitry: „V tejto situácii sú pre nás dôležité tri body. Na dnešnom výkone si cením, že toto mužstvo malo dušu. Nevyhli sme sa taktickým chybám, ale keď budeme takto pokračovať, ešte stále môžeme naše postavenie v tabuľke zmeniť.“ Miroslav Mosnár, asistent trénera Slovana:„Prišli sme sem po tri body. V prvej tetine sme mali prevahu, ale nestrelili sme góly. Domáci získali náskok a v ich hre bolo väčšie srdce. V poslednej časti hry sme chceli výsledok otočiť, no vlastnou nedisciplinova­nosťou sme sa o túto možnosť pripravili.“

Nitra má nového trénera V realizačnom tíme extraligového hokejového klubu HK Nitra prišlo na úvod kalendárneho roka k ďalším zmenám. Doterajšieho hlavného kouča Ladislava Branikoviča vystriedal pri kormidle jeho asistent Karol Kolečáni, ktorý o tom informoval v utorok po domácom víťazstve Nitry nad Slovanom Bratislava (5:3). Pod Zoborom tak majú v sezóne 2011/2012 už štvrtého hlavného trénera, pred Kolečánim sa na tomto poste vystriedali Branislav Okuliar, Ján Jaško aj spomenutý Ladislav Branikovič. „Asistentov zatiaľ nemám,“ povedal dnes po zápase Kolečáni. Na začiatku súťažného ročníka viedol Nitru Okuliar, ktorého 18. októbra nahradil Ján Jaško. Pod jeho vedením tím spod Zobora odohral 17 stretnutí, následne prišlo k ďalšej zmene na trénerskom poste. Vedenie A-tímu mal od začiatku decembra pod dohľadom Ladislav Branikovič s asistentom Karolom Kolečánim. Ten už v predchádzajúcich sezónach niekoľkokrát v nitrianskom mužstve pôsobil ako asistent. HK Nitra je po utorkovom 35. kole na poslednom 10. mieste s deväťbodovým odstupom na deviaty Martin.

TASR, hokejportal.net foto: Peter Frank, Monika Földešiová

hokej extraligy
93
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM