Rastislav Búgel Rôzne

Novinky z dielne AeroMobil: Tím rozširuje o ďalších expertov, pripravuje nový prototyp

Príbeh okolo lietajúceho auta nesúceho názov AeroMobil pokračuje. Spoločnosť oznámila prijatie nového člena tímu. Pripravuje sa aj ďalší prototyp.

Ilustračný obrázok k článku Novinky z dielne AeroMobil: Tím rozširuje o ďalších expertov, pripravuje nový prototyp
Zdroj: Dnes24.sk

Spoločnosť AeroMobil, ktorá vyvíja lietajúce auto, ohlásila, že k tímu sa pripája známy certifikačný expert, Hugues Le Cardinal, ktorý vedie v súčasnosti projekty aj pre niektorých vedúcich výrobcov lietadiel vo svete. “Hugues prináša do tímu viac ako 20 rokov skúseností z leteckého priemyslu a prvotriedny prehľad v oblasti leteckej certifikácie,“ informuje AeroMobil na svojom webe.

“Prijatie experta akým je Hugues Le Cardinal, je veľmi dôležitým prejavom nášho záväzku dodať na trh skutočný lietajúci automobil počas nasledujúcich niekoľkých rokov. S každým ďalším expertom v našom tíme sa táto vízia približuje k skutočnosti,“ povedal Juraj Vaculík, spoluzakladateľ a CEO spoločnosti AeroMobil.

V ambicióznej spoločnosti veru vedia, prečo novú tvár pritiahli do svojich radov. “Hugues prináša do AeroMobilu viac ako 20 rokov skúseností z oblasti certifikácie lietadiel, vetroňov, motorových vznášadiel a ďalších lietajúcich zariadení v kategórii General Aviation. Od marca Hugues výrazne prispeje k tomu, aby AeroMobil splnil všetky potrebné certifikačné štandardy podľa požiadaviek autorít,“ informuje tím okolo lietajúceho auta na svojej webovej stránke.

Ako informuje AeroMobil, tím okolo lietajúceho lietadla už v súčasnosti tvorí takmer 40 odborníkov. “Vylepšuje dizajn predovšetkým v digitálnej podobe a pracuje na novom prototype, ktorý bude tiež podrobený predpísaným testom,“ informuje spoločnosť AeroMobil na svojom webe.

Môže vás zaujímať:

Tím okolo nitrianskeho lietajúceho auta sa opäť pripomína: Do svojich radov získal inžiniera Alana Roacha

AeroMobil má nového technického riaditeľa: Pracoval pre Land Rover či McLaren

FOTO: Futuristický aeromobil mal nehodu, zrútil sa na letisku v Janíkovciach!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM