Rastislav Búgel Správy

Novinky, podujatia a zaujímavosti vo vašom vrecku: Nitra má novú mobilnú aplikáciu!

Používatelia mobilných telefónov bežiacich na operačnom systéme Android sa môžu tešiť na zaujímavú novinku. Pre mesto Nitra vznikla nová užitočná aplikácia.

Ilustračný obrázok k článku Novinky, podujatia a zaujímavosti vo vašom vrecku: Nitra má novú mobilnú aplikáciu!
Foto: Rastislav Búgel

Takmer každý z nás už vo svojom vrecku nosí šikovný mobilný telefón. Postupne si ho zapĺňame rôznymi užitočnými, ale aj menej užitočnými aplikáciami. Práve do prvej spomenutej kategórie chce zapadnúť aj nová mobilná aplikácia „O Nitre“. Tá sa na webovom obchode Google Play slúžiacemu pre operačný systém Android objavila iba nedávno, 25.augusta.

Za krátky čas si ju podľa verejne dostupných údajov nainštalovalo niekoľko desiatok používateľov smartfónov s Androidom. „Aplikácia o Nitre poskytuje informácie z oficiálnych mestských portálov Nitra.sk a Nisys.sk (Nitriansky informačný systém). Nájdete pomocou nej ubytovacie alebo stravovacie zariadenia, kalendár akcií v meste, novinky a aktuálne informácie,“ informujú tvorcovia aplikácie.

Aplikácia má približne 1,5 Mb a aktuálne je k dispozícii vo verzii 1.0. Nainštalovať si ju môžu všetci majitelia telefónov a tabletov s operačným systémom Android vo verzii 3.0 a vyššej. Aplikácia „O Nitre“ dizajnovo zapadá do predlohy oficiálneho mestského webu Nitra.sk.

V novej aplikácii nájdeme informácie o ubytovacích zariadeniach spolu s ich adresou a kontaktnými informáciami. Rovnako je to aj pri stravovacích zariadeniach. Pozrieť si môžeme aj zaujímavé miesta a pamiatky v Nitre a okolí. Prečítame si o histórii Nitry a nájdeme tu aj všetky partnerské mestá. Zaujímavosťou sú kontaktné informácie do NISYS-u priamo v aplikácii, rovnako aj otváracie hodiny tejto inštitúcie. Aplikácia je tak zaujímavou novinkou, ktorá rozhodne stojí za vyskúšanie. Oproti iným aplikáciám o našom meste však zatiaľ neprináša nič, čo by sme už nevideli u konkurencie. Nakoľko sa jedná o prvú verziu, ktorá je dostupná iba niekoľko dní, môžeme očakávať, že vylepšenia budú pribúdať postupne. Viac aplikácií, ktoré vám zjednodušia život v meste pod Zoborom sme vám priniesli v článku- Nitra ide s dobou: Tieto mobilné aplikácie vám spríjemnia život pod Zoborom.

Aplikáciu vytvorila spoločnosť, ktorá v januári 2013 pripravila novú podobu portálu Nitrianskeho informačného systému, v minulosti rovnako stála za vytvorením anglického webu Nitra.eu, ktorý slúži prevažne zahraničným návštevníkom a partnerom mesta.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM