Rôzne

Novinky na Čermáni: Okrem opravy ciest aj nové parkovacie miesta

Aj nitrianska mestská časť Čermáň by sa mala dočkať krajších ciest. V nasledujúcom období získajú nový šat viaceré ulice a šušká sa aj o možných parkovacích miestach.

Ilustračný obrázok k článku Novinky na Čermáni: Okrem opravy ciest aj nové parkovacie miesta
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk

Nitriansku mestskú časť Čermáň čakajú v nasledujúcom období viaceré investície do opráv komunikácií i do riešenia problémov s parkovaním. Ako uviedol mestský poslanec Jozef Slíž, po dlhých desaťročiach by mal byť napríklad vyriešený problém obyvateľov časti Hlbokej ulice. „Bude tu konečne realizovaná investičná akcia, vďaka ktorej sa dobuduje chodník pred bytovkou na tejto ulici. Pripravuje sa aj projektová dokumentácia na opravu komunikácií Jána Mrvu a Poničanovej ulice,“ povedal Slíž.

Do opravy by sa mali podľa neho pustiť cestári už v krátkom čase. Momentálne sa čaká na víťazov verejných obstarávaní. Po ich ukončení sa budú robiť súvislé opravy ulíc Podjavorinskej a Tehelnej. „V najbližšom možnom termíne bude zrealizovaná aj oprava chodníka na Hattalovej ulici až po Bottovu ulicu,“ pokračoval.

Parkovacie miesta chcú, nič však nie je isté

Radnica chce na Čermáni postaviť aj chýbajúce parkoviská. Obyvatelia by si tak mohli odparkovať svoje autá v obytnom súbore na Južnej ulici, kde má vzniknúť 107 nových parkovacích miest. Ako však Slíž priznal, „v tomto prípade ešte neprišlo k dohode zúčastnených strán.“

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM