Lucia Lauková Správy

Novinky na autobusovej stanici v Nitre: Informačný panel je zatiaľ nefunkčný, FOTO

Zmenou dodávateľa sa práce na rekonštrukcii autobusovej stanice v Nitre pohli. Pribudol nový mobiliár a informačný panel, ktorý zatiaľ nie je v prevádzke.

Ilustračný obrázok k článku Novinky na autobusovej stanici v Nitre: Informačný panel je zatiaľ nefunkčný, FOTO
7
Galéria

Druhá etapa v rámci komplexnej rekonštrukcie autobusovej stanice v Nitre sa začala 22. apríla. Po zmene dodávateľa stavby sa proces modernizácie výrazne urýchlil. Cestujúci si tak mohli všimnúť viacero noviniek. Výstavbu realizuje spoločnosť Megaspol s.r.o.

Ukončené práce

Ako nás informovala Petra Helecz zo spoločnosti Arriva Nitra, v rámci druhej etapy boli asanované prístrešky, odstránené pôvodné obrubníky a položené hlavné silnoprúdové a slaboprúdové vedenia. „Máme naplánované ukončenie pešej komunikácie, t. j. časti, kde boli vykonané opravy vodovodných rozvodov,“ uviedla hovorkyňa Arriva Nitra, Petra Helecz.

Viac zelene

Okrem toho do projektu pribudlo viac zelene ako bolo pôvodne plánované. „Keďže sa na autobusovej stanici nachádza veľa spevnených plôch, rozhodli sme sa vysadiť väčší počet zelene, než bol v pôvodnom projekte, čím sa zlepšila mikroklíma stanice. Toto množstvo je definitívne, vzhľadom na prítomnosť rozsiahlych inžinierskych sietí,“ povedala Petra Helecz zo spoločnosti Arriva Nitra.

Informačný panel

Na stanici už pribudol aj hlavný elektronický informačný panel, ktorý bude sprevádzkovaný po ukončení druhej etapy rekonštrukcie. Modernizácia bude podľa slov Petry Helecz zo spoločnosti Arriva Nitra, pokračovať ďalšími dvomi etapami. „S realizáciou prác na ďalšej etape rekonštrukcie autobusovej stanice začneme po skolaudovaní druhej fázy,“ doplnila Petra Helecz.

Koniec rekonštrukcie

Na otázku, kedy bude stanica kompletné hotová, sme zatiaľ jednoznačnú odpoveď nedostali. „Celkové náklady na modernizáciu autobusovej stanice v Nitre odhadujeme vo výške 2 miliónov eur,“ prezradila hovorkyňa, Petra Helecz.

V priloženej galérii si pozrite aktuálne fotografie z autobusovej stanice počas jej rekonštrukcie. Snímky boli fotené 20.7.2017.

Novinky na autobusovej stanici v Nitre: Pribudol informačný panel aj mobiliár, F
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM