Lucia Lauková Správy

Novinka pre milovníkov cyklistiky: Z Nitry pod Tribeč premáva CYKLOBUS

Tri prímestské linky smerujúce do Kostolian pod Tribečom vybavili nosičmi na bicykle. Jedna linka odchádza aj priamo z Nitry.

Ilustračný obrázok k článku Novinka pre milovníkov cyklistiky: Z Nitry pod Tribeč premáva CYKLOBUS
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Od začiatku augusta premávajú do obce Kostoľany pod Tribečom tri prímestské linky vybavené nosičmi na bicykle. Využiť ich môžu cyklisti z Nitry aj zo Zlatých Moraviec.

„Počas mesiacov august a september 2023 budú premávať spoje prímestskej dopravy vybavené nosičmi na bicykle a doplnia tak ponuku prepravy bicyklov aj do okolia Tribeča. Kapacita cyklonosiča je 6 bicyklov,“ uvádza Arriva.

Prečítajte si tiež

„Nielen skúsení, ale aj rekreační cyklisti sa môžu pohodlne prepraviť aj k vzdialenejším prírodným a historickým miestam regiónu a spoznávať turisticky atraktívne miesta. Tribečské pohorie ponúka množstvo cyklotrás rôznej obtiažnosti,“ dodáva dopravca.

Cyklonosičmi sú vybavené autobusy prímestských liniek: 403 412 Nitra – Kostoľany pod Tribečom, 407 414 Zlaté Moravce – Choča – Kostoľany pod Tribečom a 407 415 Zlaté Moravce – Sľažany – Kostoľany pod Tribečom.

Do konca prázdnin budú spoje premávať aj počas pracovných dní. V septembri počas víkendov a sviatkov. Cena za prepravu je 2€ / bicykel. Cestovné poriadky pre jednotlivé prímestské linky nájdete TU!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

📢 Od zajtra 1. augusta rozširujeme ponuku cyklobusov 🚌+🚲 spoločnosti ARRIVA NITRA v Nitriansky samosprávny kraj. Počas...

Posted by ARRIVA na Slovensku on Monday, July 31, 2023
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM