Lucia Lauková Kultúra

NOVINKA nitrianskej kapely: Pieseň zložili za jediný deň, VIDEO

Svetlo sveta uzrel nový videoklip nitrianskej kapely. Na vznik tejto piesne, ktorá vás určite nenechá chladnými, stačil členom skupiny jediný deň.

Ilustračný obrázok k článku NOVINKA nitrianskej kapely: Pieseň zložili za jediný deň, VIDEO
Zdroj: YouTube.com

Nitrianska skupina Everlong predstavila nový klip k piesni Bez Nároku. V silnom a pravdivom texte nenájdete žiadne ošúchané frázy. Videoklip je natočený na letisku v obci Čab. Na konci videoklipu k novej piesni zanechali členovia skupiny Everlong pekný odkaz pre svojich fanúšikov.

V piesni cítiť nefalšovanú emóciu, ktorá podnietila vznik piesni. „Text vypovedá v podstate nepriamo o tom, že v človeku sa hromadia emócie, mnoho emócií, či už kladných alebo negatívnych. Raz tie emócie proste musia ísť von. Následne nám veľa ľudí písalo, že sa v tejto piesni našli,“ prezradil gitarista Juraj Urban.

Text vznikol za jeden deň

Podľa gitaristových slov vznikla pieseň pomerne jednoducho. „Prišiel som domov, ako obvykle do skúšobne, kde už sedel môj brat a spevák skupiny Adam. Obaja sme mali hrozný deň v práci. Jeden druhému sme sa vyrozprávali a na druhý deň bol hotový text. Neviem kedy ho stihol napísať, ale zvyčajne to príde rýchlo. No a keď som potom vzal do ruky gitaru a zahral som úvodnú vyhrávku, on mal v hlave jasno. Začal si pospevovať melódiu a už to išlo. Ešte v ten večer sme to dopísali. Osobne som rád, že prišiel takýto podnet, lebo najlepšie sa hrajú a spievajú veci, ktoré sú prežité,“ rozpovedal Juraj Urban.

Krstným otcom Kuly

Pieseň Bez nároku je súčasťou nového albumu kapely Everlong, ktorý nesie názov Karty sú rozdané. Album produkoval Saniga alias Sanchez, ktorý mal byť pôvodne aj jeho krstným otcom. „Pokrstili sme ho v Čadci pred úžasným 5-tisícovým publikom. Krstným otcom mal byť pôvodne Peter Saniga alias Sanchez, ktorý album nahrával produkoval. Zdravotný stav mu to však po operácii ešte neumožňoval. Nakoniec sa tejto úlohy zhostil Kuly z Desmodu a tak nám CD polial Borovičkou,“ dodal s úsmevom gitarista Juraj Urban.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM