Rastislav Búgel Kultúra

Novinka na mieste vyhorenej telocvične: Mesto tu chce vybudovať športový areál

Na mieste telocvične na Čermáni, ktorú ešte 7. decembra zničil požiar, má v budúcnosti vyrásť športový areál.

Ilustračný obrázok k článku Novinka na mieste vyhorenej telocvične: Mesto tu chce vybudovať športový areál
Foto: Rastislav Búgel

Nevyužívaný objekt patril mestu Nitra. Budova bola poistená, radnica preto čaká na výsledky vyšetrovania a následné poistné krytie škôd. Tie boli predbežne odhadnuté na 140 000 eur. „Pre vyšetrovanie tam momentálne nerobíme nič. Na mieste sa vykonali iba základné zabezpečovacie činnosti a predpokladám, že keď bude šetrenie dokončené, tak celé toto územie splanírujeme,“ vysvetlil prednosta mestského úradu Igor Kršiak.

Výstavbu nového športoviska v lokalite, kde vyhorená telocvičňa stála, pripravuje mesto už dlhší čas. Väčšiu časť nákladov by chcelo uhradiť z dotácie. „Žiadosť o grant sme už podali, teraz čakáme na výsledok. Ak ho nezískame, bude výstavba zaradená medzi priority mesta a ten športový areál sa tam obnoví tak, aby slúžil potrebám základnej školy a možno aj verejnosti,“ uviedol Kršiak.

Bývalá telocvičňa bola nevyužívaná od roku 2008 a údajne v nej prespávali bezdomovci. Požiar tu vypukol 7. decembra popoludní. Hasičom trvala jeho likvidácia viac ako 15 hodín. Podľa predbežných výsledkov šetrenia nezačalo horieť z dôvodu technickej poruchy, ale je možné, že oheň niekto založil. Polícia už v tomto prípade začala trestné stíhanie za poškodzovanie cudzej veci.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM