Rastislav Búgel Samospráva

Novinka, ktorá poteší rodičov: V meste pribudnú dve nové materské školy

Počet materských škôl v Nitre sa zvýši o dve nové predškolské zariadenia. K súčasným 25 škôlkam pribudne jedna na Dobšinského ulici.

Ilustračný obrázok k článku Novinka, ktorá poteší rodičov: V meste pribudnú dve nové materské školy
Zdroj: TASR

Nachádzať sa bude v nevyužívanom objekte v areáli bývalých kasární pod Zoborom. Ďalšiu mesto zriadi v budove Základnej školy na Hôrke.

Tu bude napĺňať potreby tejto lokality na predškolské vzdelávanie. Jej zriadenie súvisí aj s pripravovanými výzvami, ktoré majú podporiť rozširovanie zaškolenosti v predprimárnom vzdelávaní,“ uviedol prednosta mestského úradu Igor Kršiak. Ako doplnil, nová Materská škola (MŠ) na Hôrke bude sídliť v nevyužívaných priestoroch základnej školy, takže je prevádzka by sa mohla začať už 1. septembra 2017.

Zriadenie škôlky na Dobšinskej ulici bude podľa Kršiaka zložitejšie. Sídliť bude v schátraných priestoroch v areáli bývalých kasární pod Zoborom. Mesto chce na adaptáciu budovy využiť zdroje z fondov Európskej únie. „Pretože bude nutná generálna rekonštrukcia celého objektu, predpokladám, že termín otvorenia škôlky na Dobšinskej ulici bude 1. september 2018,“ povedal prednosta.

Po spustení oboch materských škôl by sa mala kapacita mestských predškolských zariadení zvýšiť o 192 miest. V MŠ na Hôrke to budú dve triedy pre 48 detí a v škôlke na Dobšinského ulici šesť tried, ktoré môže navštevovať 144 predškolákov. Kapacita škôlok by sa v Nitre v najbližších rokoch mala okrem toho rozšíriť o ďalších viac ako 120 miest. Radnica chce zriadiť MŠ pre 75 detí na Lomnickej ulici a ďalších 50 miest má pribudnúť v novej škôlke, ktorá má vzniknúť v priemyselnom parku v Dražovciach.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM