Lucia Lauková Správy

Nové VIZUALIZÁCIE budovy Orbisu: Takto sa zmení centrum mesta

Investor chce budovu bývalého Orbisu prestavať na nový polyfunkčný objekt. K už zverejneným vizualizáciám pribudli ďalšie.

Ilustračný obrázok k článku Nové VIZUALIZÁCIE budovy Orbisu: Takto sa zmení centrum mesta
5
Galéria
Zdroj: MOROCZ_TACOVSKY

Koncom marca zvolala spoločnosť Inpek, ako vlastník budovy bývalého Orbisu, tlačovú konferenciu. Zúčastnili sa jej autori projektu i investor. Nový polyfunkčný objekt v centre mesta by mal pokrývať nadštandardné nároky na bývanie i prácu.

Začiatok výstavby

Ako vtedy uviedol obchodný riaditeľ spoločnosti Inpek, Jozef Bóňa, výstavba Nového Orbisu potrvá 18 mesiacov. Začiatok výstavby závisí od potrebných povolení. Vylúčil však, že začiatok stavby by bol ešte v roku 2017.

Rozdelený na tri časti

Rozdelený bude na tri objekty. Najväčší, v ktorom budú prevažne byty, bude stáť od Piaristickej ulice. "V strednom objekte bude administratíva, tento objekt bude výrazovo úplne odlíšený, mal by mať čiernu hliníkovú fasádu,“ povedal jeden z autorov projektu Michal Tačovský. Dva objekty, ktoré budú slúžiť prevažne na bývanie budú odlíšené bielou farbou fasády.

Byty v centre mesta

Nový Orbis ponúkne 49 bytov z nich má byť 25 päťizbových s plochou od 150 do 200 m2 a 24 dvojizbových s plochou 85 až 90 m2. Podľa projektu má vzniknúť aj 242 parkovacích miest. Ako povedal Michal Tačovský vjazd a výjazd na parkovisko je riešený len z Piaristickej ulice, kde budú situované aj všetky garáže. „Objekt bude prepojený podzemnou chodbou, ktorá bude v nejakej časti už potom nadzemná,“ prezradil pred časom Michal Tačovský.

Nové VIZUALIZÁCIE budovy Orbisu: Takto sa zmení centrum mesta
5
Galéria
Zdroj: MOROCZ_TACOVSKY
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM