Lucia Lauková Správy

Nové vianočné stánky išli na dračku: Jeden vydražili za rekordných 10-tisíc eur, FOTO

Zdá sa, že výber predajcov formou elektronickej aukcie priniesol prvé ovocie. Mesto zinkasovalo za stánky viac ako vlani.

Ilustračný obrázok k článku Nové vianočné stánky išli na dračku: Jeden vydražili za rekordných 10-tisíc eur, FOTO
17
Galéria

Vianočné mestečko otvorí svoje brány 1. decembra. Nebudú v ňom chýbať tradičné dobroty. Predajcovia občerstvenia sa tento rok prvýkrát vyberali na základe elektronickej aukcie. Čo prinieslo vyššie zisky do mestskej kasy. „Výnos z elektronickej aukcie za stánky s občerstvením sa pohybuje na úrovni 50-tisíc eur. Čo je o asi 20-tisíc eur viac ako to bolo v predchádzajúcom systéme prideľovania stánkov,“ prezradil prednosta MsÚ v Nitre, Igor Kršiak.

Jeden zo stánkov bol vysúťažený za vyše dvojnásobok priemernej ceny stánku. „Samozrejme sú tam aj niektoré anomálie, kde jeden stánok bol vydražený za 10-tisíc eur,“ povedal Igor Kršiak.

Otázne je, či sa táto vysoká suma nepremietne negatívne na ceny ponúkaných jedál a nápojov. „Je ťažko predvídať aká úspešnosť tohto stánku bude a aká bude cenotvorba voči zákazníkom. Uvidíme, je to prvý rok kedy sa súťažilo,“ hovorí prednosta MsÚ v Nitre, Igor Kršiak.

Zámerom prejsť na elektronickú aukciu bolo zvýšenie zisku z prenájmu stánkov. Okrem toho chcelo dať mesto priestor tradičným domácim predajcom. Z 30-tich stánkov bude tento rok 12 občerstvovacích, ostatné budú ponúkať tradičné vianočné predmety.

Nové vianočné stánky si pozrite v priloženej fotogalérii!

Nové vianočné stánky išli na dračku: Jeden vydražili za rekordných 10-tisíc eur
17
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM