Lucia Lauková Šport Hokej

Nové tváre v HK Nitra: Ofenzívu posilnia Anthony Luciani a David Friedmann

Dres HK Nitra budú v nastávajúcej sezóne obliekať nové tváre. Obaja hráči posilnia ofenzívu.

Ilustračný obrázok k článku Nové tváre v HK Nitra: Ofenzívu posilnia Anthony Luciani a David Friedmann
Foto: Rastislav Búgel

Vedenie HK Nitra hlási nové posily mesiac pred štartom prípravy na ľade. Ako informuje nitriansky hokejový klub na svojom webe, dres HK Nitra bude v novej sezóne obliekať 27-ročný útočník Anthony Luciani a 23-ročný kanadský Slovák David Friedmann.

Krídelník Anthony Luciani už podľa webu HK Nitra v Európe pôsobil. „V talianskej i nórskej lige urobil v priemere viac ako bod zápas. 19 zápasov odohral aj v AHL, no najväčšiu časť kariéry strávil v ECHL, kde v 269 zápasoch strelil 114 gólov a k nim pridal 134 asistencií,“ píše sa na klubovom webe. Ako dodáva Luciani sa nebojí ani pästných výmen.

Ďalšou ofenzívnou posilou Nitry je 23-ročný kanadský Slovák David Friedmann, ktorý doposiaľ svoju kariéru spojil najmä z NCAA (144 z, 103b). „Uplynulý ročník odohral ako prvý medzi seniormi v ECHL s bilanciou 75 zápasov, 31 bodov. Friedmann má rodičov zo Slovenska,“ uvádza HK Nitra na svojom webe.

Ako povedal prezident HK Nitra, Miroslav Kováčik o Lucianiho mal klub záujem už v minulej sezóne, keď odchádzal Laliberté. David Friedmann, je Slovák narodený v Kanade, má slovenských rodičov, slovenský pas a plynule hovorí po slovensky. „Keď sme ho oslovili, jeho prvá veta bola, že jeho snom je byť slovenským reprezentantom,“ povedal Miroslav Kováčik pre klubový web. Ako dodal ide o posledné dva príchody do Nitry pred nástupom na ľad.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM