Rastislav Búgel Basketbal

Nové posily smerujú pod Zobor: Basketbalisti dopĺňajú káder

Nitriansky extraligový basketbalový klub BK Edymax SPU Nitra pred nadchádzajúcou sezónou dopĺňa svoj tím. Niektoré mená stoja za povšimnutie.

Ilustračný obrázok k článku Nové posily smerujú pod Zobor: Basketbalisti dopĺňajú káder
Foto: Rastislav Búgel

Štvrtý celok uplynulého ročníka basketbalovej extraligy bude hrať slovenskú najvyššiu súťaž aj v ročníku 2013/2014. Uviedol to nedávno generálny manažér klubu Juraj Polák. Nastal tak na skladanie kádra na nadchádzajúci ročník. Nitra v posledných rokoch hrala o vrchné priečky extraligovej tabuľky. Neinak by to chcel fanúšik vidieť aj tento rok.

Jeden z najlepších

Do nitrianskej basketbalovej siete sa podarilo chytiť veľmi zaujímavé meno. Stal sa ním jeden z najlepších hráčov uplynulého ročníka Slovenskej Extraligy. Salih Nuhanović putuje do Nitry z Levíc. V českej a slovenskej lige odohral dovedna 70 zápasov. V českej Mattoni NBL lige sa ukázal ako najlepší blokár súťaže. 31-ročný Slovinec si vyskúšal aj prestížny Eurocup a Eurochallenge cup. Jeho úspešnosť streľby v slovenskej lige bola viac ako 60%.

Chorvát z Bystrice

Z Banskej Bystrice do Nitry poputuje Sven Smajlagić. V minulom roku bol najlepším hráčom Banskej Bystrice, v ktorej drese sa zapojil do 33 zápasov. Stal sa najlepším strelcom svojho klubu s výbornou štatistikou na jeden zápas (13,2 bodu, 3,4 doskoku, 1 zisk, 1 asistencia). Rovnako bol aj členom All Stars tímu. Nitra snáď konečne našla schopného trojkára. Jeho úspešnosť v streľbe spoza trojkového oblúka bola viac ako 38%. 23– ročný hráč sa v svojej kariére predstavil napríklad v Eurolige.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM