Lucia Lauková Kultúra

Nové divadlo odohrá v Nitre tri predstavenia: Na scénu sa uvedie s inscenáciou Kúpalisko

Nové divadlo v Nitre vzniklo len nedávno. V pripravovanej inscenácii s názvom Kúpalisko sa prestavia už tento mesiac.

Ilustračný obrázok k článku Nové divadlo odohrá v Nitre tri predstavenia: Na scénu sa uvedie s inscenáciou Kúpalisko
Zdroj: YouTube.com

Bývalí členovia Starého divadla Karola Spišáka sa prestavia v novej inscenácii Kúpalisko. Premiéru bude mať, ako divadlo tak i hra tento mesiac v nitrianskom Hideparku. Herci priznávajú, že prípravy na predstavenie sú v plnom prúde, predsa len by sa im podpora od ich fanúšikov či priaznivcov zišla.

Herci sa rozhodli požiadať o vašu pomoc formou projektu Naplň kúpalisko! „Na to, aby mohla naša prvá inscenácia vzniknúť máme takmer všetko. Plnohodnotný tím tvorcov, kamarátov s priestormi na skúšanie, známych s priestormi na hranie, nápady, entuziazmus, chuť tvoriť i čas. Chýbajú nám však finančné prostriedky na výrobu scény a kostýmov,“ uvádza sa v popise projektu.

Nové Divadlo vzniklo len v apríli tohto roka. Veľmi rýchlo sa však dokázali zmobilizovať a v júni sa nám s novou inscenáciou Kúpalisko v réžii Šimona Spišáka, predstavia trikrát. „Túto hru pre nás Bára napísala v čase,keď sme boli v kamennom divadle, no z rôznych dôvodov sme ju napokon nenaskúšali. Aj preto to bol prvý titul, po ktorom sme siahli. Teraz, keď sme slobodní, má táto hra pre nás ešte väčší význam,“ uvádzajú herci na stránke projektu.

Režisérom v Novom Divadle je Šimon Spišák, scénografom Karel Czech. Úlohu dramaturgičky prevzala Veronika Gabčíková a v hereckom obsadení figurujú mená Andrea Ballayová, Agáta Spišáková, Lucia Korená, Ľuba Dušaničová, Katarína Petrusová a Martin Nahálka.

TERMÍNY:

  • 9.júna 2016 o 21.00h, Hidepark Nitra
  • 10.jún 2016 o 21.00h, Hidepark Nitra
  • 15.jún 2016 o 21.00h, Hidepark Nitra

Môže vás zaujímať:

Odídenci zo Starého divadla Karola Spišáka si založili vlastné divadlo: Onedlho ich čaká premiéra

Foto: ilustračné

Nové divadlo odohrá v Nitre tri predstavenia: Na scénu sa uvedie inscenáciou Kúp
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM