Rastislav Búgel Samospráva

Nové bývanie láka: Mesto začína prijímať žiadosti o pridelenie nájomných bytov

Obyvatelia mesta Nitra môžu už tento týždeň podávať žiadosti o pridelenie nájomného bytu postaveného z verejných prostriedkov.

Ilustračný obrázok k článku Nové bývanie láka: Mesto začína prijímať žiadosti o pridelenie nájomných bytov
Foto: Rastislav Búgel

Ako informovala radnica, termín podávania žiadostí je od 15. januára do 28. februára. Mesto ponúka žiadateľom na prenájom jedno- až trojizbové a bezbariérové byty. Žiadatelia musia spĺňať podmienky, ktoré sú presne špecifikované vo Všeobecne záväznom nariadení mesta Nitra o podmienkach prideľovania a bývania v bytoch určených na nájom a obstaraných z verejných prostriedkov.

Vytvoria zoznam

Mestský podnik Službyt Nitra na základe žiadostí o pridelenie nájomného bytu zostaví návrh zoznamu žiadateľov. Komisia pre sociálne veci, bytové otázky a zdravotníctvo vytvorí zo zoznamu poradovník, ktorý bude následne schvaľovať mestské zastupiteľstvo.

Cieľom nové byty

Ako pred časom skonštatoval viceprimátor Štefan Štefek, o bývanie v nájomných bytoch v Nitre je stále veľký záujem. Mesto ich v uplynulom období postavilo 400, stále však eviduje približne 300 záujemcov. Radnica si preto vo svojom Programe rozvoja bývania vytýčila cieľ vytvoriť v nasledujúcom päťročnom období vhodné podmienky na výstavbu sto nových bytov ročne. Magistrát sa chce prioritne zameriavať na stavbu takzvaných štartovacích nájomných bytov určených hlavne ľuďom v produktívnom ve­ku.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM