Lucia Lauková Správy

Nové byty v areáli Polygónu: S prestavbou by mali začať už tento rok

S prestavbou polyfunkčného objektu v Nitre by mali začať už tento rok. Zámer plánuje výstavbu nových bytov.

Ilustračný obrázok k článku Nové byty v areáli Polygónu: S prestavbou by mali začať už tento rok
Zdroj: Nový Polygón, Nitra

Zámer pre zisťovacie konanie, ktorý rieši prestavbu súčasného areálu Polygónu v Nitre predložil Ján Plandora v marci tohto roka, na posúdenie vplyvu navrhovanej činnosti na životné prostredie. Ako sa uvádza v zámere na zisťovacie konanie navrhovaný polyfunkčný objekt Nový POLYGÓN je situovaný v Nitre medzi Štefánikovou triedou, Coboriho ul. a Cintorínskou ul., vo vnútri polyfunkčného komplexu POLYGÓN. Na týchto plochách sa v súčasnosti nachádza trhovisko, rôzne stánky a predajne.

Účelom prestavby je podľa zámeru, vybudovanie objektu Nový POLYGÓN Nitra, ktorý bude slúžiť na bývanie, prechodné ubytovanie, administratívu, obchod, služby a zdravotnícke zariadenia (ambulancie a lekáreň). Celková úžitková plocha má podľa zámeru rozlohu 12 862 m2. Začiatok výstavby je podľa zámeru naplánovaný na september tohto roku. Prestavba by mala byť, podľa zámeru, ukončená v októbri 2019.

Nové byty

Ako vyplýva zo zámeru činnosti, súčasťou projektu je vybudovanie nových bytov. „Niektoré byty sú preplávajúce, väčšina jednostrane orientovaných a dva sú mezonetové,“ uvádza sa v zámere na zisťovacie konanie. „Pri návrhu bytov sme sa snažili, aby každý byt – okrem bytov na sever, mal obytnú terasu alebo aspoň pohodlný balkón. Zvláštnymi sú byty na poslednom poschodí, kde sú koncipované ako domy na streche, s veľkou obytnou terasou,“ píše sa v zámere na zisťovacie konanie.

Parkovacie miesta

Návrh projektu Nový Polygón počíta aj s rozšírením parkovacích miest. Podľa predloženého zámeru na zisťovacie konanie je parkovanie navrhnuté v novom parkovacom dome, ktorý nadväzuje na existujúci. „Takto je zabezpečené parkovanie pre celý polyfunkčný komplex, nielen pre navrhovaný objekt,“ píše sa v zámere na zisťovacie konanie. Ako vyplýva z návrhu prestavby, po realizácii projektu Nový Polygón by mal mať objekt celkovo 348 parkovacích mi­est.

Návrh objektu zahŕňa aj vytvorenie priestoru pre oddych. „Zeleň rozširuje existujúci park o ďalšie plochy a vzniká tak väčší priestor pre oddych aj pre okolité obytné budovy,“ uvádza sa v zámere na zisťovacie konanie.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM