Rastislav Búgel Hokej

Novákov hetrik: Nitrianski hokejisti rozstrieľali Žilinu!

Nitrianski hokejisti hostili v poslednom domácom zápase pred krátkou prestávkou Žilinu. Nitra v zápase potvrdila jasnú úlohu favorita.

Ilustračný obrázok k článku Novákov hetrik: Nitrianski hokejisti rozstrieľali Žilinu!
Foto: Rastislav Búgel

Prvý sa dostal do gólovej príležitosti domáci Ďurkech v 8. minúte, keď ho pred bránou hostí našiel výbornou prihrávkou Stümpel, no brankár Koutský výborne betónom zasiahol. O päť minút však už taký pozorný nebol, Stümpel posunul puk pred bránku Novákovi a ten bekhendom lišiacky zakončil – 1:0. V 16. minúte v presilovej hre puk po niekoľkokrát tečovanej bombe Mila od modrej čiary skončil v sieti a Nitra viedla 2:0.

Dominancia domácich

Na začiatku druhej tretiny Tomáš Chrenko naservíroval puk v nájazde nekrytému Ručkayovi a jeho blafák na brankára Koutského platil – 3:0. V polovici stretnutia viedla Nitra už 4:0, v presilovke po strele Nádašdiho od modrej čiary skonči puk pred voľným Lukášom Novákom a ten ho poslal ponad ležiaceho Koutského do bránky. V závere strednej časti zápasu hrali Nitrania opäť presilovú hru, Ordzovenský uvoľnil na pravom krídle Lukáša Nováka, ten našiel Tománka ktorý potvrdil, že strieľanie gólov je jeho silnou stránkou.

Nitra potvrdila formu

V 42. minúte poslal puk Hamrák nepokrytému Bajtekovi, ktorý strelou bez prípravy zvýšil už na 6:0. V 54. minúte predviedla prvá nitrianska formácia skvelú akciu, ktorej výsledkom bol hetrikový gól Lukáša Nováka – 7:0.

Karol Kolečáni, asistent trénera Nitry: „Obvykle máme doma o jedného hráča viac v podobe divákov, ktorí nás ženú dopredu, tak tomu bolo aj teraz. Zápas sa nám vydaril, hrali sme pekný kombinačný hokej okorenený gólmi, takže sme s hrou aj výsledkom spokojní.“

Robert Kaláber, tréner Žiliny: „Do Nitry sme prišli hrať zodpovedne, čo sa nám darilo iba desať minút, potom sme inkasovali a rovnako tak aj v druhej tretine. Súper dominoval vo všetkých činnostiach a zaslúžene vyhral.“

Foto: Rastislav Búgel

HK Nitra - Žilina
39
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM