Rastislav Búgel Hokej

Nová hokejová hala slúži aj profesionálom: Užili si ju i hráči Lokomotiv Jaroslavľ

Od apríla tohto roku má Nitra dva zimné štadióny. Okrem extraligovej Nitra Arény vyrástla na najväčšom nitrianskom sídlisku Klokočina aj menšia ľadová plocha.

Ilustračný obrázok k článku Nová hokejová hala slúži aj profesionálom: Užili si ju i hráči Lokomotiv Jaroslavľ
Zdroj: Webnoviny.sk

Ako uviedol Daniel Bihári z Hokejovej haly Nitra, hlavným zámerom projektu je poskytnúť deťom aj dospelým možnosť športového vyžitia pri hraní ľadového hokeja, či korčuľovaní počas celého roka.

Lokomotiv Jaroslavľ

Podľa Biháriho sa zatiaľ tento cieľ darí plniť. „Krátko po otvorení, ktoré bolo 11. apríla, nás napríklad oslovil detský krasokorčuliarsky klub a stali sme sa preň materským štadiónom. Chodia k nám hrať hokej aj detské prípravky z rôznych amatérskych klubov, ale mali sme tu aj hokejistov zo zahraničia. Bol tu brankársky kemp z Ruska, boli tu z tímu Lokomotiv Jaroslavľ. Celý júl sme tu mali hokejistov z Francúzska,“ povedal Bihári.

Nižšia návštevnosť počas dovoleniek

Podľa jeho slov je nitriansky projekt životaschopný a prináša možnosť zakorčuľovať si a zašportovať aj ľuďom, ktorí by sa inak na ľad nedostali. „Našou výhodou je, že sme otvorení počas celého roka, teda aj v čase, keď je veľký zimný štadión zatvorený. Takže v lete tu trénujú športové hokejové triedy aj verejnosť. Teraz je návštevnosť o čosi menšia, pretože sú dovolenky, ale ľudia chodia stále. Bežne tu máme okolo 120 ľudí, teraz ich chodí približne 50. Verím, že po prázdninách sa opäť návštevnosť zvýši,“ skonštatoval Bihári.

Mesto vyšlo v ústrety

Nitrianska ľadová plocha má štandardné rozmery ihriska, na ktorom sa hrávajú hokejové zápasy. Veľká je 56×26 metrov, s kapacitou tribún okolo 300 ľudí. Okrem Nitry postavila spoločnosť Stavexreal aj väčší štadión v Námestove. „Máme záujem postaviť zimné štadióny aj v iných mestách, ale všade narážame na problém s vhodným pozemkom. V Nitre nám vyšli v ústrety a už niekoľko mesiacov tu nová ľadová plocha úspešne funguje,“ dodal Bihári.

Nová hokejová hala
34
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM