Rastislav Búgel Samospráva

Nová cyklotrasa z Nitry do Dražoviec: Bolo vydané územné rozhodnutie!

Príprava výstavby novej cyklotrasy, ktorá bude spájať Nitru s mestskou časťou Dražovce, sa dostala do ďalšej etapy. Stavebný úrad už vydal na stavbu územné rozhodnutie, ktoré v týchto dňoch zverejnila nitrianska radnica.

Ilustračný obrázok k článku Nová cyklotrasa z Nitry do Dražoviec: Bolo vydané územné rozhodnutie!
Foto: Rastislav Búgel

Ako sa v dokumente uvádza, stavebný úrad posúdil návrh na umiestnenie stavby a využitie územia a zistil, že umiestnením stavby nebude nad mieru prípustnú zákonom narušené životné prostredie, dopravné podmienky, kultúrne pamiatky, ani podmienky ochrany prírody, či pôdneho fondu. Účastníci konania navyše v územnom konaní nevzniesli žiadne námietky a pripomienky k vydaniu rozhodnutia o umiestnení stavby.

Pripravovaná cyklotrasa bude viesť od lávky pre chodcov pri Mestskom parku na Sihoti po kultúrny dom v mestskej časti Dražovce. Vybudovaná bude na hrádzi potoka Dobrotka v dĺžke takmer 3,8 kilometra.

Ako sa uvádza vo vydanom územnom rozhodnutí, výstavba cyklotrasy bude prebiehať v dvoch etapách. V rámci prvej sa v úseku Dolné hony v priemyselnom parku Sever až po Kultúrnu ulicu v Dražovciach vybuduje cyklistická cestička s dĺžkou viac ako 1,1 kilometra, takmer 100 metrov dlhá účelová komunikácia, chodník pre peších, lávka pre cyklistov a stojany na bicykle s informačným nosičom. V druhej etape sa vybuduje cyklotrasa od ulice Nábrežie za hydrocentrálou po ulicu Dolné hony.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM