Monika Földešiová Rôzne

Nízkoprahové centrum v Slniečku

Nezisková organizácia Centrum Slniečko v Nitre zriadila nízkoprahové intervenčné centrum pre komunitu ohrozenú sociálnym vylúčením a rizikové skupiny detí a mládeže.

Na realiáciu projektu získalo Centrum Slniečko nenávratný finančný príspevok vo výške 103.764 eur z Európskeho sociálneho fondu v rámci Operačného programu Zamestnanosť a sociálna inklúzia. Slniečko spúšťa projekt v auguste tohto roka a predpokladaný termín jeho ukončenia je máj 2013. Podľa Simony Kroupovej z neziskovej organizácie je cieľom projektu obnova a rozvoj schopností viesť samostatný život a predchádzať negatívnym javom aktívnou sociálnou prácou a poradenstvom osobám, ktorým hrozí sociálne vylúčenie.
Činnosť denného nízkoprahového intervenčného centra pre rizikové rodiny bude spočívať v zostavovaní individuálnych plánov rodín v rizikových situáciách, v realizácii programu na podporu zamestnanosti i v poskytovaní vzdelávania v počítačových zručnostiach pre dospelých členov cieľovej skupiny. Pracovníci centra budú poskytovať terénnu sociálnu prácu, sociálne, psychologické a právne poradenstvo, krízovú intervenciu a terapiu. Súčasťou činnosti centra budú aj kurzy vedenia domácnosti, ergoterapia a program pre rodičov s deťmi. Pre deti a mládež pripravuje nízkoprahové intervenčné centrum voľnočasové aktivity, kreatívnu ergodielňu i vzdelávanie v počítačových zručnostiach. Program zahŕňa aj prípravu na školské vyučovanie či vzdelávacie aktivity pre deti.

TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM