Monika Földešiová Rôzne

Nitru prívalové dažde obchádzajú

Dážď a výstraha prvého stupňa vyhlasujú meteorológovia už druhý deň. Po včerajších prívalových dažďoch na viacerých územiach Slovenska sa stáva situácia čoraz kritickejšia. Našťastie nie však pre Nitru...

Búrka a silný vietor včera v Košiciach, v Prešovskom kraji kvôli počasiu museli záchranári zasahovať približne 40×. Dážď vyčíňal aj v Žiari nad Hronom, konkrétne v areáli Závodu Slovenského národného povstania, podľa riaditeľa stúpla voda približne za 10 minút o 20 až 30 cm. Viac než len nepriaznivá situácia bola aj v okrese Ružomberok, kde popadané stromy zastavili dopravu, v Čadci sa prehnala búrka so silným vetrom a krupobitím, neobišla sa bez vytrhnutých verejných osvetlení, poškodenia elektrického i telefónneho vedenia či popadaných stromov.

Nitrianskym regiónom sa prehnala smršť už v utorok, výraznejšie škody však nenarobila. Najviac si to vtedy odniesli Veľké Ludanice v Leviskom okrese, kde vietor strhával strechy a škridle z domov, zhadzoval stromy a poškodil elektrické vedenie. Hasiči zasahovali aj v obci Vinodol v okrese Nitra, kde museli hasiť požiar transformátora.

(TASR) – Dážď a výstraha prvého stupňa dnes podľa Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu (SHMÚ) platí pre oblasti severozápadného Slovenska, Záhorie, Oravu, Kysuce, Liptov a Turiec. Na Záhorí a v Podunajskej nížine je potrebné počítať s výskytom vetra, ktorý dosiahne krátkodobo v nárazoch rýchlosť 18 – 23 m/s. Výstraha prvého stupňa a prívalová povodeň hrozí okresom Martin, Ružomberok, Námestovo, Tvrdošín, Poprad, Kežmarok, Stará Ľubovňa a Spišská Nová Ves. Počasie na nitrianskom území by malo byť preto relatívne kľudné, očakávať by sme mali len menšie zrážky.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM