Rastislav Búgel Rôzne

Nitru pred horúčavami varujú výstrahou najvyššieho stupňa: Teploty až 37 °C!

Ako v pekle. Valí sa na nás horúčava, aká tu toto leto ešte nebola. Meteorológovia varujú okres Nitra pred extrémne vysokými teplotami. Ortuť teplomera má atakovať až 37 °C.

Ilustračný obrázok k článku Nitru pred horúčavami varujú výstrahou najvyššieho stupňa: Teploty až 37 °C!
Zdroj: TASR

Teploty, pri ktorých prestáva všetka sranda. V našich končinách sa už čoskoro poriadne silno zapotíme. „V okrese Nitra sa miestami očakáva dosiahnutie maximálnej teploty vzduchu 35 – 37 °C,“ uvádzajú meteorológovia zo Slovenského hydrometeorolo¬gic­kého ústavu, ktorí pre náš okres už vydali výstrahu až tretieho stupňa. Tá platí v utorok od obeda do 18:00 hod. večer.

Vysoká teplota podľa meteorológov predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov.

„Výskyt uvedenej vysokej teploty vzduchu je v danej ročnej dobe a oblasti veľmi zriedkavý a pravdepodobnosť poškodenia zdravia a ohrozenia života spôsobeného nadmerným zaťažením organizmu u niektorých osôb je vysoká,“ varujú odborníci zo SHMÚ.

To však ale zďaleka nie je všetko. Pred vysokými teplotami nás totiž varujú i výstrahou na pondelok a stredu. Na tieto dni vydali odborníci zo SHMÚ výstrahu druhého stupňa, ktorá v oboch prípadoch platí od 12:00 hod. do 18:00 hod. Dnešné teploty sa podľa nich majú vyšplhať na 37 °C, stredajšie na 34 °C.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM