Lucia Lauková Správy

Nitrou sa bude ozývať štekot domácich miláčikov: Blíži sa medzinárodná výstava psov

Pod Zoborom sa zídu stovky chlpáčov z rôznych kútov sveta. Výstava potrvá dva dni, počas ktorých sa má predstaviť asi 500 plemien.

Ilustračný obrázok k článku Nitrou sa bude ozývať štekot domácich miláčikov: Blíži sa medzinárodná výstava psov
Zdroj: TASR

Psíčkari zo Slovenska i zahraničia sa budú pod Zoborom schádzať už 10. a 11. februára. Dôvodom bude konanie medzinárodnej súťaže psov na výstavisku Agrokomplex, kde zíde takmer 4400 psíkov. Výstava bude prebiehať v halách F, M1, M2, M3, M4 a M5.

Súťažné kategórie

Ako informuje webstránka nitrianskeho výstaviska, posudzovanie začína každý deň o 9.30 hod. „Záverečné súťaže začínajú každý deň o 15.00 hod. v hale M1,“ píše Agrokomplex. Aj tento rok budú psíkovia súťažiť v niekoľkých kategóriách. Najkrajšie jedince jednotlivých plemien budú súťažiť o Najkrajšie šteniatko, Najkrajšieho dorastenca, Najkrajšieho mladého psa ale aj v súťaži o Najkrajší pár psov či Najkrajšiu chovateľskú skupinu.

Predstavia aj národné plemená

„V rámci záverečných súťaží bude prebiehať aj Súťaž národných plemien, ktorej sa zúčastnia nasledovné plemená: Slovenský čuvač, Slovenský kopov, Slovenský hrubosrstý stavač, Československý vlčiak a Tatranský durič,“ uvádza výstavisko na svojom webe.

Najkrajší veteráni

Tešiť sa môžete aj na najkrajších psov z čestných tried ako aj veteránov. „Po súťažiach o najkrajších dospelých psov prebehne súťaž o Najkrajšieho psa výstavy. V nedeľu bude poslednou súťažou SUPREME BEST IN SHOW kde sa vyberie absolútny víťaz oboch Medzinárodných výstav psov,“ dodáva výstavisko Agrokomplex.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM