Lucia Lauková Rôzne

Nitrianskym pekárom sa podaril parádny rekord: Pripravili obrí obložený chlebík

Pekári z Nitry oslávili Svetový deň chleba naozaj zaujímavo. Spoločne pripravili obrovský obložený chlebík, ktorý vážil neuveriteľných 56 kilogramov.

Ilustračný obrázok k článku Nitrianskym pekárom sa podaril parádny rekord: Pripravili obrí obložený chlebík
Zdroj: Dnes24.sk

Nitrianski pekári oslávili tohtoročný Svetový deň chleba, ktorý pripadá na 16. októbra rekordom. Tento rok pred pekármi stála výzva vytvoriť najväčší obložený chlebík. História tejto lahôdky siaha do 20. storočia, kedy ju začal ponúkať Jan Paukert z Prahy. „Nitrianski pekárski rekordéri takto oslavujú svoj sviatok už tretí rok. Na príprave najväčšieho obloženého chlebíka na Slovensku pracoval tím pod vedením Alžbety Kossúthovej,“ povedala Katarína Sonlajtnerová, produktová manažérka.

Rekordný chlebík si tentoraz vychutnali sami pekári a skonštatovali, že sa podaril, ako inak na výbornú!„Po 36 kg bochníku chleba a 35 kg chlebovej torte tentoraz pripravili najväčší obložený chlebík s hmotnosťou 56 kg, dlhý 241 cm a široký 84 cm,“ uviedla Katarína Sonlajtnerová, produktová manažérka.

Na upečenie chleba použili pekári 21,4 kg múky, 420 g soli, 240 g droždia a 14,4 litrov vody. Ako dodala Katarína Sonlajtnerová cesto kyslo 70 minút a chlebík sa do chrumkava upiekol v peci za 75 minút.

Môže vás zaujímať:

Ďalší rekord spod Zobora: Pekári sa pustili do práce, upiekli najväčšiu chlebovú tortu na Slovensku!

V Nitre upiekli najväčší chlieb na Slovensku: Pre deti by ste z neho spravili takmer 500 desiat!

Nitrianskym pekárom sa podaril parádny rerkord: Pripravili obrí obložený chlebík
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM