Rastislav Búgel Iné športy

Nitriansky šach s ďalším úspechom: V kategórii do 8 rokov nenašiel premožiteľa Mirko Krupa

Trnava hostila po dva dni šachovú mládež. Konali sa tu Majstrovstvá Slovenska družstiev starších žiakov.

Ilustračný obrázok k článku Nitriansky šach s ďalším úspechom: V kategórii do 8 rokov nenašiel premožiteľa Mirko Krupa
Zdroj: Dnes24.sk

Až 21 družstiev bojovalo v 7 kolovom turnaji o titul. Ten získala Bratislava pred Dvormi nad Žitavou, tretí skončil Liptov.*** „Naše kombinované družstvo v zložení: Bátora Matej, Kuna Martin, Hlavinová Martina a Krupa Mirko skončilo na 16 mieste so 6 bodmi,“*** informoval František Zelovič.

V nedeľu sa v samostatných turnajoch bojovalo o majstra Slovenska v rapid šachu. Do 14 rokov skončil Matej Bátora na peknom 8 mieste, získal 3,5 b. Do 16 rokov obsadil Martin Kuna 16 mieste s 3 b. a Patrik Holop obsadil 22 miesto s 2 b. Do 20 rokov Kristian Chrenko skončil na 9 mieste s 3,5 b.. Martina Hlavinová do 14 rokov dievčat obsadila 8 miesto s 3,5 b.

Súbežne sa hral aj medzinárodný turnaj Tirnavia šachových nádejí. „V troch samostatných turnajoch sme mali 9 členné zastúpenie. Najlepší výsledok dosiahol v kategórii do 8 rokov Mirko Krupa , keď nenašiel v celom turnaji rovnocenného súpera a s plným bodovým ziskom 7 bodov zvíťazil,“ informuje Zelovič. Tomáš Motyčiak svojím 8 miestom so ziskom 4 b. potvrdil veľký talent. V kategórii do 10 rokov sme mali až 6 členné zastúpenie. Ďalší veľký talent Šimon Vereš skončil na striebornej priečke s rovnakým bodovým ziskom ako víťaz 5,5 b.

Matúš Mindek skončil na 9 mieste, získal 4 b. Kamil Belica bol 12 s 4 b. Oliver Michalička bol 14 s 3,5 b. Samuelovi Koprdovi patrilo 17 miesto s 3 b. Patrik Kuna skončil na 22 mieste so ziskom 2 b. V kategórii do 12 rokov Mariján Crnkovič skončil na 6 mieste so ziskom 3,5 b.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM