Správy

Nitriansky kraj ocení TRI osobnosti: Udelí im najvyššie vyznamenania

Nitriansky samosprávny kraj aj tento rok udelí svoje najvyššie ocenenia. Cenu získajú tri osobnosti, lekár, pedagóg a archeológ.

Ilustračný obrázok k článku Nitriansky kraj ocení TRI osobnosti: Udelí im najvyššie vyznamenania
Zdroj: Nitriansky samsoprávny kraj

Nitriansky samosprávny kraj (NSK) udelí aj tento rok svoje najvyššie ocenenia ľuďom, ktorí sa pričinili o rozvoj kraja a obohatenie ľudského poznania. Krajskí poslanci rozhodli, že Ceny NSK za rok 2022 získajú tri osobnosti.

Ocenenie získa lekár, bývalý riaditeľ novozámockej nemocnice, vedec, vysokoškolský pedagóg a niekdajší poslanec Mestského zastupiteľstva v Nových Zámkoch a Zastupiteľstva NSK Marián Karvaj.

„Cenu získa za zásluhy a osobný prínos pre rozvoj v oblastiach zdravotníctva, zdravotníckeho školstva, vedy a výskumu,“ informoval Úrad NSK.

Prečítajte si tiež

Pedagóg aj archeológ

Za celoživotné zásluhy a osobný prínos v oblasti školstva a vzdelávania bude Cena NSK udelená aj dlhoročnému pedagógovi, zakladateľovi a prvému rektorovi Univerzity Jánosa Selyeho v Komárne, bývalému poslancovi Národnej rady SR a vedúcemu parlamentnej delegácie Stredoeurópskej iniciatívy Sándorovi Albertovi.

Cenu získa aj archeológ, vedec, výskumník, vysokoškolský pedagóg a publicista Ján Tirpák. „Ocenenie mu bude udelené za zásluhy v oblasti archeológie, vedy, výskumu a vzdelávania,“ pripomenul Úrad NSK.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM