Rastislav Búgel Šport

Nitriansky kladivár Lomnický vo Švédsku: V silnej konkurencii skvelé druhé miesto!

Slovenský atlét získal aj skalpy výborných Poliakov - bývalého olympijského víťaza a majstra sveta Ziólkowského a dvojnásobného univerzitného šampióna Fajdeka.

Ilustračný obrázok k článku Nitriansky kladivár Lomnický vo Švédsku: V silnej konkurencii skvelé druhé miesto!
Zdroj: Webnoviny.sk

Slovenský kladivár Marcel Lomnický (AC Stavbár Nitra) potvrdil výbornú formu aj v utorok na atletickom mítingu vo švédskom Karlstade, keď v konkurencii 9 pretekárov obsadil 2. miesto výkonom 76,66 m. Pred záverečnou sériou bol ešte tretí výkonom 76,06 m, no v šiestom pokuse sa zlepšil o 60 cm a predstihol Ukrajinca Olega Sokyrského, štvrtého z vlaňajšej londýnskej olympiády. Zvíťazil olympijský šampión z Pekingu 2008 Slovinec Primož Kozmus, ktorý dosiahol 77,69 m.

Najdlhšia súťaž

„Pred pretekmi začalo pršať a neprestalo ani počas nich. Navyše, súťaž trvala neskutočne dlho, lebo pri každom predstavovaní pretekárov v bežeckých disciplínach ju prerušovali. Dlhšiu súťaž som v živote nezažil, viac som sedel, ako hádzal. Väčšiu radosť mám z umiestenia ako z výkonu ovplyvneného dažďom. Ale všetci sme hádzali v rovnakých podmienkach,“ komentoval svoje vystúpenie 26-ročný Marcel Lomnický, ktorý znova, takisto ako v pondelok v karlastdskej exhibícii cez rieku Klarälven, získal skalpy výborných Poliakov – bývalého olympijského víťaza a majstra sveta Ziólkowského a dvojnásobného univerzitného šampióna Fajdeka.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM