Rastislav Búgel Rôzne

Nitriansky Hidepark získal on-line 400 eur: Použije ich na unimobunky

Nitriansky projekt Hidepark získal prostredníctvom on-line zbierky 400 eur. Použije ich na dopravu unimobuniek do svojho areálu.

Ilustračný obrázok k článku Nitriansky Hidepark získal on-line 400 eur: Použije ich na unimobunky
Foto: Rastislav Búgel

Združenie Triptych, ktoré nelegálnu skládku v Nitre premenilo na kultúrne centrum sa zapojilo do on-line zbierky. Prostredníctvom dobrakrajina.sk sa združeniu podarilo vyzbierať 400 eur. „Na dobrakrajina.sk sme vyzbierali za 24 hodín 400€, čo zabezpečí prepravu unimobuniek na Hidepark. Ešte raz vďaka všetkým, čo sa zapojili,“ prezradili členovia Triptychu na svojej stránke.

Verejná zbierka

Verejnú 24-hodinovú on-line zbierku zorganizovala Nadácia Pontis. „Naším cieľom bolo ukázať, že darovanie cez internet je jednoduché a na to, aby sme menili našu krajinu k lepšiemu niekedy stačí spojiť sily a nezostať ľahostajný. Cez DobraKrajina.sk teraz môžu darcovia sledovať, čo sa bude ďalej diať s projektmi, ktoré v 24-hodinovke podporili,“ vysvetľuje Anka Podlesná, programová manažérka Nadácie Pontis. Do zbierky sa zapojilo 9 projektov. Najúspešnejším projektom, ktorý získal najviac on-line príspevkov sa stalo občianske združenie Nezábudka zo Senca. Tomu sa podarilo získať až 1438 eur.

Na unimobunky

Nitriansky Hidepark má už dlho v pláne zabezpečiť do svojho areálu niekoľko unimobuniek. Získané peniaze použijú na prevoz do areálu niekdajšej čiernej skládky, ktorá dnes slúži ako miesto na stretnutia alternatívnych umelcov a trávenie voľného času. Zaujímavý areál vznikol na Vodnej ulici neďaleko Zelokvetu. „Mobilný objekt má slúžiť hlavne pre dobrovoľníkov, má sa tu nachádzať kuchynka, sprcha, toalety, miesto na prespanie, sklad, dielňa, kancelária a miesto pre umeleckú rezidenciu,“ prezrádzajú svoje plány s unimobunkami prevádzkovatelia zo združenia Triptych.

HidePark
15
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM