Správy

Nitriansky Agrokomplex sa chce vrátiť ku koreňom: Pripravujú viaceré NOVINKY

V auguste sa bude konať 48. ročník medzinárodnej poľnohospodárskej a potravinárskej výstavy Agrokompex. Organizátori avizovali viacero noviniek.

Ilustračný obrázok k článku Nitriansky Agrokomplex sa chce vrátiť ku koreňom: Pripravujú viaceré NOVINKY
6
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Novinky z oblasti poľnohospodárstva a potravinárstva predstaví 48. ročník medzinárodnej výstavy Agrokomplex. Jeho súčasťou bude sprievodný program pre odbornú i laickú verejnosť.

Výstava sa uskutoční na nitrianskom výstavisku od 17. do 20. augusta. Súčasne bude prebiehať aj výstava Poľovníctvo, Rybárstvo a Včelárstvo, informovalo výstavisko.

Prečítajte si tiež

Komentované predvádzanie strojov

Najnovšie modely poľnohospodárskej techniky predstavia vystavovatelia na ploche viac ako 10-tisíc štvorcových metrov. V spolupráci so Slovenskou poľnohospodárskou univerzitou Nitra sa počas troch dní uskutoční komentované predvádzanie poľnohospodárskych strojov priamo na výstavnej ploche.

Špeciálne chovateľské zväzy predvedú takmer 600 jedincov tradičných hospodárskych zvierat. V rámci Národnej výstavy hospodárskych zvierat zároveň ponúknu i odborné poradenstvo.

Ukážky pasenia oviec

Gazdovský dvor u výskumníkov predstaví expozíciu malých hospodárskych zvierat, súťaže a kvízy. Novinkou budú aj ukážky pasenia oviec so psom. Premiéru bude mať projekt #Dotkni_sa_života, ktorý predstaví návštevníkom nielen špičkové plemenné zvieratá vo výstavnej kondícii, ale aj ich chov až po produkt, ktorý budú môcť ochutnať.

Podtitul tohtoročnej výstavy Agrokomplex Návrat ku koreňom zavedie návštevníkov v rámci sprievodného programu späť k zvykom, tradíciám a remeslám, no aj prostredníctvom regeneratívneho poľnohospodárstva, ktoré svojim bezorbovým prístupom umožňuje rastlinám vytvárať si pevnú koreňovú sústavu a funkčný ekosystém. Nebudú chýbať ani novinky v oblasti precízneho poľnohospodárstva.

Zábery z minulého roku si môžete pozrieť v priloženej galérii!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

47. ročník výstavy Agrokomplex Nitra
6
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM