Samospráva

Nitrianski športovci môžu získať tisíc eur: Podporia aj zdravotne znevýhodnených

Mesto podporí dotáciami športové kluby i znevýhodnených športovcov. Na podanie žiadostí im už ostáva iba niekoľko dní.

Ilustračný obrázok k článku Nitrianski športovci môžu získať tisíc eur: Podporia aj zdravotne znevýhodnených
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Športové kluby i zdravotne znevýhodnení športovci v Nitre majú už iba necelé dva dni na to, aby mesto požiadali o dotácie na svoju činnosť. Svoje žiadosti môžu na mestský úrad posielať do 30. septembra.

Tisíc eur

Dotácie pre športové kluby sú určené na nákup športového vybavenia a náčinia a na ich materiálno-technické zabezpečenie. Maximálna výška dotácie pridelenej jednému žiadateľovi je 1 000 eur.

„Pre pandémiu sa v tomto roku neuskutočnilo viacero športových podujatí, ktoré tým pádom neboli podporené ani mestskými dotáciami. Som rád, že športovci o tieto peniaze neprídu, ale môžu ich využiť práve ma materiálne a technické zabezpečenie svojej činnosti,“ skonštatoval viceprimátor Daniel Balko.

Podľa jeho slov sa mesto v tomto roku rozhodlo vniesť systém aj do podpory zdravotne znevýhodnených športovcov. Vytvorilo preto dotačnú schému, v rámci ktorej sa budú môcť uchádzať o finančnú dotáciu.

Prečítajte si tiež

Rozhodne zastupiteľstvo

„Mesto týchto športovcov podporovalo aj v minulosti, vďaka novému dotačnému systému však budú vopred a presne vedieť, aké kritériá majú spĺňať, aby pomoc od magistrátu získali,“ doplnil Balko.

Športovo znevýhodnení športovci môžu žiadať dotácie napríklad na nákup športového vybavenia, na cestovné výdavky, mzdy trénerom, na prenájmy športovísk a ďalšie náklady, ktoré súvisia so športovou činnosťou.

„O pridelení dotácie rozhoduje Mestské zastupiteľstvo v Nitre na návrh Komisie pre šport,“ informoval mestský úrad.

Kompletné informácie nájdete po kliknutí SEM.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM