Tlačové správy

Nitrianski školáci zvíťazili v medzinárodnej súťaži Mladí hrdinovia

Súťaž Young Heroes - Mladí hrdinovia vyzvala tímy škôl a komunitných centier v celej Európe, aby sa zapojili do zveľaďovania a čistenia svojho životného prostredia a podpory svojej komunity.

Ilustračný obrázok k článku Nitrianski školáci zvíťazili v medzinárodnej súťaži Mladí hrdinovia
4
Galéria
Zdroj: PR agentúra Bonžúr

Tento týždeň boli vyhlásené výsledky a dva slovenské projekty, jazykové centrá v Ivanke pri Dunaji a v Nitre, obsadili prvé dve priečky. Tretie miesto získali žiaci z Bosny a Hercegoviny. Do súťaže sa zapojilo viac ako 700 tímov z 35 krajín celého sveta.

Druhým víťazným tímom sa stali žiaci z Nitry s projektom Small Hands Can Clean the World – Malé ruky dokážu očistiť svet. Ich cieľom bolo naučiť deti a ich rodičov, aby si po sebe zbierali odpadky a triedili ich. Najprv o projekte informovali rodičov a rozdali modré, žlté a čierne igelitové vrecká. Vytvorili si svoje vlastné malé tímy, ktoré zbierali odpadky vo svojom okolí, fotografovali a posielali obrázky do súťaže. Druhým krokom bolo veľké vyčistenie mesta Nitra, kde žije väčšina z nich.

Víťazom súťaže sa stal tím jazykového centra Helen Doron v Ivanke pri Dunaji zložený zo 4 učiteľov a 13 študentov. Pri svojom projekte Reusable Bags – Znovu využiteľné vrecia – prišli s nápadom vytvoriť si vlastné recyklované a umývateľné vrecia. Použili odpadový materiál zo svadieb a večierkov, školáci potom rozdávali tašky ľuďom žijúcim v ich obci a jej okolí. Obyvatelia obce si zvykli a využívajú tieto opakovane použiteľné tašky namiesto plastových vrecúšok. Projekt sa stal veľkým hitom. Školáci dúfajú, že budú môcť pokračovať v projekte a rozdávať mnoho ďalších opakovane použiteľných nylonových vreciek.

„Tešíme sa, že vyhrali práve slovenské projekty a ukázali, že nezáleží na tom, či ste dospelí alebo len dieťa. Dôležité je ukázať, že keď je nápad a chuť meniť veci k lepšiemu, na veku, výške, zručnostiach ani váhe nezáleží. Všetci naši žiaci sú našimi mladými hrdinami, ktorí dokázali, že im spoločne záleží na okolí, v ktorom vyrastajú,“ teší sa z úspechu Katalin Deák, koordinátorka edukačných centier Helen Doron.

Súťaž vyhlásila edukačná skupina jazykových škôl Helen Doron, ktorá ním chcela pomôcť zlepšiť životné prostredie v krajinách celého sveta a zapojiť deti a mládež do aktivít, ktoré pomôžu ich okoliu. Viac o súťaži sa môžete dozvedieť na http://www.helendoron.com/youngheroes/.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Nitrianski školáci zvíťazili v medzinárodnej súťaži Mladí hrdinovia
4
Galéria
Zdroj: PR agentúra Bonžúr
Zdroj: PR & Event agentúra Bon Žúr
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM