Rastislav Búgel Rôzne

Nitrianski skauti v akcii: Popri cyklochodníku umiestnili desiatky vriec na odpad

Skauti zo 44.zboru v Nitre sa opäť činili. Za sebou majú ďalšiu zo svojich verejnoprospešných aktivít. Tentoraz pomohli prírode v okolí rieky.

Ilustračný obrázok k článku Nitrianski skauti v akcii: Popri cyklochodníku umiestnili desiatky vriec na odpad
Zdroj: Dnes24.sk

V piatok 24.apríla sa dve desiatky skautov vybrali popri rieke Nitra. V približne 75-metrových rozstupoch rozmiestnili 100-litrové vrecia na odpad. „Rozmýšľali sme nad aktivitou, ktorú by sme mohli zrealizovať pri príležitosti Dňa Zeme a nakoniec sme sa rozhodli pre umiestnenie vriec na odpad, do lokalít, kde by chýbajú smetiaky a je tam veľký pohyb ľudí. Zároveň sme to spojili s oslavou sviatku nášho patróna – sv.Juraja,“ informuje Hana Búgelová, vodkyňa 44.skautského zboru v Nitre.

Skauti na zábradlia cyklochodníka vedúceho pozdĺž rieky Nitra pripevnili dovedna 23 vriec. Najviac ich umiestnili na úseku od Mostnej ulice po hydrocentrálu v parku, kde úplne chýbajú smetné nádoby. „Cyklostrasy vybudované pri rieke Nitra denne využíva veľké množstvo ľudí, či už na beh, korčuľovanie, jazdu na bicykloch alebo iba na prechádzku. Na viacerých úsekoch však stále úplne chýbajú odpadkové koše, takže ak ľudia potrebujú niečo zahodiť, musia si to odniesť niekedy aj viac ako kilometer, alebo to riešia odhodením odpadu do trávy alebo blízkych kríkov,“ informuje Búgelová. Skauti počas akcie okrem rozmiestňovania vriec na odpad čistili okolie rieky.

Po naplnení vriec sa postarajú o ich odstránenie. Ako ďalej skauti informovali, pokiaľ sa akcia stretne s pozitívnym ohlasom, plánujú v podobných aktivitách pokračovať aj naďalej.

Čítajte tiež:

Priložte ruku k dielu: Dobrovoľníci budú čistiť Borinu!

Skauti sa postarali o čistotu nábrežia
14
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM