Rastislav Búgel Iné športy

Nitrianski rytieri úspešní: Na svetovom šampionáte rozstrieľali London Crusaders!

Dvanásť tímov z rôznych krajín sa v týchto dňoch z plných síl snaží uspieť na Svetovom šampionáte klubov v českých Pardubiciach.

Ilustračný obrázok k článku Nitrianski rytieri úspešní: Na svetovom šampionáte rozstrieľali London Crusaders!
Foto: Rastislav Búgel

Tímy sú rozdelené v štyroch kategóriách po tri mužstvá. HBK Nitrianski Rytieri figurujú v skupine A. V nej majú za súperov London Crusaders a HBC Hradec Králové 1988. Práve s prvým menovaným otvorili svoje pôsobenie na šampionáte.

Úspešný štart

Nitrianski Rytieri nastúpili na svoj prvý zápas Svetového šampionátu v Pardubiciach vo štvrtok 19. septembra. Súpermi sa im stal hokejbalový klub London Cusaders. Trojnásobný slovenský majster nenechal nič na náhodu. Od začiatku sa do súpera oprel zo všetkých síl a spustil gólostroj do súperovej bránky.

Iba minútu a 4 sekundy potrebovali Nitrania na strelenie úvodného gólu. Prvým strelcom sa stal Titka (1:0). O štyri a pol minúty neskôr Nitrania dvíhali ruky nad hlavu znova. Zásluhu na tom mal Haring (2:0). Začiatok 10. minúty patril Cajchanovi (3:0). V deviatej minúte a dvadsiatej sekunde sa podarilo brankára súpera prekonať aj Königovi (4:0). Minútu a pol neskôr sa z gólu na šampionáte tešil aj Rímsky (5:0). Nitrania dokázali do súperovej brány vsietiť ešte dva presné zásahy. V 24. minúte sa to podarilo Riegelovi (6:0) a gólový účet uzatváral Hraško (7:0).

Rytieri tak majú za sebou úspešný štart do turnaja. Vo štvrtok o 20:45 hod. čaká Nitranov druhé náročné stretnutie v základnej skupine proti HBC Hradec Králové 1988.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM