Tlačové správy

Nitrianski podnikatelia začali s novou taktikou: Presne vedia, čo posunie ich biznis vpred!

Podnikatelia aj v našom kraji musia neustále čeliť novým výzvam. Niektorí tlaku podľahnú, iní sledujú najnovšie trendy a prispôsobujú sa im. Pozrite sa, čo najnovšie začalo v Nitre fungovať.

Ilustračný obrázok k článku Nitrianski podnikatelia začali s novou taktikou: Presne vedia, čo posunie ich biznis vpred!
Zdroj: Dnes24.sk

Tento model už funguje vo viacerých vyspelých krajinách a mestách. Podnikateľom ponúka spôsob, ako nadviazať nové kontakty a uzatvárať obchody . Pod Zoborom sa už niekoľko mesiacov stretávajú miestni podnikatelia, majitelia firiem, obchodov, prevádzok i e-shopov na Business for Breakfast (ďalej len BforB), čiže raňajkách podnikateľov. Každý z nich už využil nie jednu príležitosť na spoluprácu s iným podnikateľom v regióne.

„Na Slovensku je networking ešte len v plienkach, preto sa táto zručnosť môže stať veľkou konkurenčnou výhodou mnohých podnikov a podnikateľov. V nitrianskom kraji sa nám napriek tomu, podarilo dať do kopy viac ako 50 podnikateľov, ktorým spolupráca prináša výsledky. Fungujeme v Nitre, Mojmírovciach, Leviciach a Topoľčanoch a v najbližšom období sa chceme posunúť na juh Slovenska,“ vraví regionálna riaditeľka pre Nitriansky kraj Ľubica Rapčanová.

60 sekúnd alebo ako dať o sebe vedieť

Každý podnikateľ, ktorý sa zúčastní BforB, dostane 60 sekúnd, aby predstavil svoju prácu, produkty alebo požiadal o pomoc pri hľadaní ľudí či odporúčaní. Okrem toho môže každý z nich využiť míting 1 na 1, kedy sa bližšie zoznámia, prípadne si vzájomne pomôžu.

„Potreba nových kontaktov a zvedavosť ma priviedli na jedno takéto stretnutie podnikateľov. Ani ja som zo začiatku nevedela, čo mám očakávať, no prekvapilo ma, ako boli ľudia otvorení. Práve som otvárala svoj obchod a aj keď ma vôbec nepoznali, veľmi ma podporovali a vďaka ich odporúčaniam to šlo všetko ľahšie,“ vraví Dana Matějíčková, ktorá je členkou BforB už viac než rok.

Výsledky sa dostavili hneď v prvý mesiac

Naozaj sa to neoplatí podceňovať. Vďaka networkingu a spoznávaniu nových ľudí už veľké množstvo podnikateľov posunulo svoj biznis vpred. „Spoznala som mnoho vplyvných ľudí v obore, majiteľov firiem, s ktorými som sa na biznis raňajkách pravidelne stretávala. Posunulo ma to k väčšiemu množstvu zákaziek a hneď v prvý mesiac sa mi podarilo uzavrieť slušný obchod,“ pokračuje Matějíčková, ktorá predáva grécke špeciality.

„Podarilo sa mi predať pozemky vo veľmi krátkom čase do 60 dní od nabratia do môjho portfolia. Rýchlosť predaja samozrejme závisí od dohodnutých podmienok predávajúcich a kupujúcich, čo boli v tomto prípade zároveň členovia BforB,“ spomína na svoj prvý uzavretý obchod vďaka networkingu riaditeľka realitnej kancelárie Beáta Szárazová.

Pod Zoborom pôsobia 3 BforB kluby, v ktorých sa ich členovia a hostia stretávajú každé 2 týždne. O tom, že vám v nich môžu len a len pomôcť, sme sa presvedčili aj my sami. „Úprimne, sama som moc netušila, o čom nejaký ten netwoking je. Prvé stretnutie však dopadlo veľmi dobre a získala som pre mňa naozaj cenný kontakt. A teraz? Teraz z BforB neodchádzam bez dohodnutého stretnutia. A navyše sa tam aj rada naraňajkujem ;)“ priznáva výkonná riaditeľka Dnes 24 Monika Földešiová.

Ak sa chcete dozvedieť o nitrianskom klube podnikateľov viac a takýchto biznis raňajok sa zúčastniť, dajte nám vedieť na e-mail foldesiova@global24.sk alebo lubica@bforb.sk

Navštíviť môžete aj stránku www.bforb.sk

foto: Dnes 24, BforB

Podnikatelia začali s novou taktikou: Presne vedia, čo posunie ich biznis vpred
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM