Rastislav Búgel Iné športy

Nitrianski korfbalisti v Belgicku: Príjemný oddych striedala tvrdá drina

Nitrianski korfbalisti absolvovali v poradí štvrté sústredenie v belgických Antwerpách. Ich tradičný 7 dňový pobyt si predĺžili o víkend a tak mohli stráviť v Belgicku o dva zaujímavé dni viac.

Ilustračný obrázok k článku Nitrianski korfbalisti v Belgicku: Príjemný oddych striedala tvrdá drina
Zdroj: Dnes24.sk

Celkovo 13 hráčov absolvovalo spolu 8 tréningových jednotiek s rôznymi trénermi, ktorí sa im snažili vštepiť nové korfbalové prvky. Nacvičené veci z tréningov si mohli vyskúšať v ôsmich zápasoch, keď sa zúčastnili dvoch turnajov a odohrali ďalšie dva prípravné zápasy.

„Na prvom turnaji v ATBS bolo vidieť ešte spánkový deficit z cesty a chýbala tiež adaptácia na miestne počasie. Niekoľko krát v priebehu turnaja sa spustil hustý lejak. Zápasy boli vyrovnané, ale tímy Vosko a ATBS zvládli lepšie koncovky polčasov,“ informuje Tomáš Sonnenschein. Nitrania dominovali v zápase proti tímu Kapellen, keď svojho súpera do ničoho nepustili a pohodlne si pripísali prvé víťazstvo.

V priebehu týždňa Nitrania tvrdo pracovali na tréningoch a odohrali prípravný zápas proti juniorom ATBS, ale popritom stihli aj prehliadky niekoľkých miest (Antwerpy, Brussel, Bruggy, Blankenberg), navštívili aquapark Sunparks, čokoládové múzeum s veľmi zaujímavým výkladom, chlapci boli fandiť futbalovému klubu RFC Antwerpy v domácej lige.

Celotýždenná drina vyvrcholila turnajom v Gente, ktorý organizoval tím Neerlandia. O kvalite turnaja svedči aj fakt, že sa ho zúčastnila aj reprezentácia Anglicka, ktorá sa pripravuje na októbrové ME v Portugalsku. Na záver sústredenia Nitra odohrala ešte jeden prípravný zápas proti bývalým hráčom Neerlandie. Zápas veľmi ovplyvnilo veterné počasie a búrky, ale Nitrania zápas zvládli a zaknihovali celkovo štvrté víťazstvo v priebehu týždňa.

Tomáš Sonnenschein (hrajúci tréner a predseda KK SPU Nitra): „Chcel by som sa poďakovať všetkým zúčastnením hráčkam a hráčom za prístup a výkony, ktoré počas celého týždňa predvádzali. Z viacerých strán sme počuli chválu na našu adresu, ktorá sa veľmi dobre počúva, ale zároveň nás aj zaväzuje, aby sme nezaspali na vavrínoch a pokračovali ďalej. Zápasy nám ukázali naše nedostatky, ktoré musíme v priebehu ďalšieho zvyšku prípravy odstrániť, aby sme sa čo najlepšie pripravili na účinkovanie v slovenskej a maďarskej lige.„

Korfbalisti v Belgicku
22
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM